Pénzbüntetésre ítélték a volt SZDSZ-es polgármestert

Háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság a volt sásdi polgármestert, akit jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen és hanyag kezelésben találtak bűnösnek.

MNO
2006. 01. 10. 13:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kisváros volt SZDSZ-es vezetőjét, Kovács Magdolnát és társát, Peti Lőrincet első fokon tavaly júliusban ítélte egy év felfüggesztett börtönbüntetésre a Pécsi Városi Bíróság.

A vád szerint Kovács Magdolna egy lakópark olyan építési tervdokumentumaiért fizetett ki pénzt, amelyek nem készültek el, így a kisvárosnak okozott kár elérte a 24 millió forintot.

Az enyhítést a megyei bíróság azzal indokolta, hogy a vádlott büntetlen előéletű, korábban pedig magas színvonalon végezte polgármesteri munkáját. Az ítélet jogerős.

(Forrás: Magyar Rádió, HavariaPress)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.