Vesztegetéssel vádolják a KVI volt jogi igazgatóját

Vesztegetés miatt vádat emelt az ügyészség a Kincstári Vagyoni Igazgatóság korábbi jogi igazgatója és társa ellen. A Fővárosi Főügyészség szóvivője a hírt az InfoRádiónak megerősítette.

MNO
2006. 01. 06. 9:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Varga Jenő elmondta: Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt jogi igazgatója és társa közül egyiküket elkövetőként, a másikat bűnsegédként vádolják vesztegetéssel, a vádiratot pedig benyújtották a Fővárosi Bírósághoz.

Az Audi Hungária Kft. tavaly egy állami tulajdonú, egykor a honvédség által használt földterületet akart megvásárolni. A tárgyalásokat az állam részéről a Kincstári Vagyoni Igazgatóság jogi igazgatója vezette, aki az egyik tárgyaláson az autógyártó cég képviselőitől – a vásárlási szerződés aláírásának feltételeként – két Audi személygépkocsit kért.

A cég képviselői feljelentést tettek az ügyben.

A jogi igazgató akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.