Az ügyészség foglal állást Kóka János üzlettársáról

A rendőrség befejezte a nyomozást a Kóka János gazdasági miniszter volt üzleti partnere, Horváth László által vezetett útgazdálkodási és koordinációs igazgatóság állítólagos pazarló gazdálkodásának ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2006. 02. 23. 23:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ódor Péter alezredes, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának vezetője tájékoztatása szerint minden olyan nyomozati eljárást lefolytattak, amely szükséges volt, ennek ellenére nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy történt-e bűncselekmény: ugyanis bizonyos szemszögből nézve történhetett, más szemszögből nézve viszont nem. Ezért a nyomozati anyagokat a Fővárosi Főügyészségre továbbították, amely hamarosan állást foglal a kérdésben – tette hozzá.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban már beszámolt, névtelen bejelentés alapján tavaly június elsején kezdődött a nyomozás hűtlen kezelés alapos gyanújával, mely szerint több tíz millió forintot költöttek indokolatlanul gépkocsikra, irodai berendezésekre a gazdasági minisztérium útgazdálkodási és koordinációs igazgatóságán.
Emlékezetes, Kóka János gazdasági miniszter tavaly áprilisban nevezte ki az igazgatóság élére az Elender Rt.-nél is megfordult Horváth Lászlót. A miniszter akkor így kommentálta volt üzleti partnerének helyzetbe hozását: „Nagyon örülök annak, hogy ilyen szakembert sikerült az államigazgatásba csábítani”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.