Törvénysértő a módosított fővárosi szemétrendelet

Törvénysértőnek találta Budapest tavaly nyáron módosított hulladékgazdálkodási rendeletét a fővárosi közigazgatási hivatal – közölte a jogszabály ellen kifogást emelt A.S.A. Magyarország Környezetvédelmi Kft.

MNO
2006. 02. 01. 8:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A.S.A. azért fordult a közigazgatási hivatalhoz, mert véleménye szerint a főváros túlzott módon korlátozta a piaci szabadságot azzal, hogy a közületi és gazdálkodó szervezeteket kötelezte a kommunális hulladék elszállításának közszolgálati igénybevételére – írja a Népszabadág. Ezzel megfosztotta a cégeket attól, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. helyett más, független szolgáltatóval szerződjenek.

A törvényességi észrevétel tényét a lapnak megerősítette Forgács Imre hivatalvezető, ám részleteket egyelőre nem közölt.
(nol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.