időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

Birkózó Eb.: Lőrincz aranyérmes lett

MNO
2006.04.28. 15:47

Lőrincz Tamás aranyérmes lett a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportjában a birkózó Európa-bajnokságon, miután a fináléban három menetben legyőzte a hazai közönség biztatását élvező Szergej Kovalenkót. Bár Majorostól és Bárdositól várta a csapat a sikert, Lőrincz szerezte az első aranyérmünket Moszkvában.

A moszkvai birkózó Európa-bajnokság 66 kilós kötöttfogású mezőnyében a magyar versenyző sorrendben szlovák, olasz, török és lengyel ellenfelét, majd a döntőben az orosz Szergej Kovalenkót is legyőzte, így aranyérmet szerzett.

Kemény volt a finálé, hiszen mindhárom menetet ki kellett használni a győztes avatásához. Az első két percben a 18 éves magyar versenyző 2-1-re nyert, azonban a második felvonás az orosz birkózó 2-0-s sikerét hozta. Jöhetett a mindent eldöntő harmadik, és egyben utolsó kettő perc. Itt Lőrincz ellenállhatatlanul birkózót, és 4-0 arányban lemosta a szőnyegről Kovalenkót.

Az 55 kilogrammos Oláh Tibor és a 84 kilogrammos Bárdosi Sándor vigaszágra került, ám végül egyiküknek sem sikerült az éremszerzés, míg a 120 kilós Branda Gyula első meccsén vereséget szenvedett.

(Mobilpress, nso.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.