Ingatlancsalók darabolták fel az asszonyt

Brutálisan kivégeztek, majd feldaraboltak egy asszonyt ingatlancsalók Szõdligeten – tudta meg a HavariaPress. Az ügyben még tavaly októberben indítottak vizsgálatot a rendõrök egy 62 éves nõ eltűnése miatt.

MNO
2006. 04. 28. 11:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az asszony egyik rokona jelentette be a rendõrségen, hogy a nõ pár nappal korábban telefonon tájékoztatta rokonait arról, hogy üzleti ügyben egy ügyfél kérésére vidékre kell utaznia, hogy megnézzen egy ingatlant. Ezt követõen a rokonok sms-üzeneteket kaptak, amelyben a 62 éves nõ távollétét váratlan kórházi kezelésével magyarázta.

Elsõsorban az lett gyanús, hogy az üzenetek nem származhattak a hölgytõl, mivel nem tudott sms-t küldeni a készülékérõl, valamint azok nyelvezete sem volt jellemzõ rá. A nõ szomszédai is beszámoltak arról, hogy hívásokat kaptak egy idegentõl, aki az asszony megbízottjának mondta magát, és arra kérte õket, hogy a hölgy állatait távollétében gondozzák.

A hozzátartozó a nõ üresen maradt XI. kerületi lakásának megtekintése során azonban szokatlan dolgokra lett figyelmes. A lakás összképe, illetve az egyes tárgyak elhelyezése sem felelt meg az eltûnt nõ életvitelének. Ezután az életvédelmi osztály nyomozói feltérképezték a hölgy ismeretségi körét, ügyfélkörét, melynek során eljutottak egy szõdligeti férfihoz, aki egy nagyszabású vállalkozás beindításával összefüggésben került kapcsolatba az eltûnt nõvel. A rendõrök ellenõrizték a nõ lakásának tulajdoni lapját is, mikor kiderült, hogy az ingatlanra bejegyzési kérelmet nyújtott be egy szintén szõdligeti nõ.

Ez vezetett végül nyomra, hiszen mikor a nyomozók részletesen ellenõrizték az adásvétel körülményeit, egyértelmûen megállapítható volt, hogy azt már az eltûnés után ütötték nyélbe, valamint az adásvétellel kapcsolatos okmányokon a 62 éves nõ aláírását is meghamisították. A szõdligeti nõt a rendõrök elfogták, és elõzetes letartóztatása mellett csalás miatt indítottak ellene eljárást.

A nyomozók 2005 novemberében az eltûnt hölgy lakásán, illetve a csalók szõdligeti lakásán lefolytatott szemlék során különféle, vérrel szennyezett tárgyakat foglaltak le, majd az igazságügyi orvosszakértõi vélemények megállapították, hogy a DNS-minták az eltûnt személytõl származnak, illetve az is kiderült, hogy az eltûnt hölgy telefonjáról küldött megtévesztõ üzeneteket Szõdliget térségébõl kezdeményezték.

A rendõrök idén márciusban Szõdligeten elfogták az érintett férfit és fiát. Az idõsebb férfi kihallgatása során bevallotta, hogy a 62 éves hölgy holttestét feldarabolták és elrejtették. A nõ testmaradványait nyomozók Szõdliget és Váchartyán területén találták meg. Az ügyben a további eljárást a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság folytatja le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.