időjárás 29°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Orbán: A kormány visszaélt az emberek jóhiszeműségével

MNO
2006.04.19. 22:20

Veres János pénzügyminiszter a nyírségi polgármestereknek azt mondta, hogy ha az adott települések lakói nem rá szavaznak, akkor nem kapnak pénzt beruházásra &#8211; közölte a Fidesz elnöke kampánykörútjának szerdai első állomásán, Jászapátiban. A választások első fordulója után minden politikai álarc lehullott a szocialistákról és a szabad demokratákról &#8211; mondta Orbán Viktor. <br/><br><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=349639&X31=FF" target = "_blank">&#8226; Orbán: A Fidesz a magyar polgárok oldalán áll</a><br>

A Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere a Nyírségben a napokban polgármesterek előtt arról beszélt, ha a települések lakói nem rá szavaznak, egyetlen fillért sem kapnak fejlesztésre, beruházásra, életben maradásra – közölte a Fidesz elnöke szerdán. Hozzáfűzte: Veres János ezzel világossá tette, hogy vége van a demokráciának, és pártszimpátiától függ, hogy az adófizetők pénzéből melyik helység mennyit fog kapni. – Ez az álarc lehullott az SZDSZ-ről is, hiszen egy 6 százalékot kapott párt már azt harsogta, „a jobboldal vezetője tűnjön el a magyar közéletből„ – jegyezte meg Orbán Viktor.

– Milyen demokrácia az, ha valaki 300 ezer szavazattal a háta mögött megmondhatja egy több mint 2 millió szavazó bizalmát élvező közösségnek, hogy mit tegyen, és mit ne tegyen? – tette fel a kérdést az InfoRádió tudósítása szerint a fideszes politikus.

A kassza üres

A kormány visszaélt az emberek jóhiszeműségével, hiszen nem dübörög a gazdaság, a kassza üres – mondta Orbán Viktor edelényi nagygyűlésén. – A vidék nem hagyhatja, hogy Budapest döntse el a sorsát, ezért a következő napokban mindenkit fel kell keresni a Fidesz-szimpatizánsoknak, hogy rávegyék az embereket a voksolásra – szólította fel az edelényieket Orbán Viktor. A szövetség elnöke azt mondta: lehullott az álarc a szocialisták és szabad demokraták arcáról, most láthatóvá vált a nyers hatalomvágy. A jobboldali szövetség útjában áll nekik és az MDF budapesti vezetésének is.

– Orbán Viktor közölte: „De az, hogy útjában vagyunk valakinek, nem ok arra, hogy félreálljunk. Soha sem fogunk félreállni, mert Magyarország nélkülünk nem tudja megvédeni saját magát. A hazánknak szüksége van ránk, és ezért ott vagyunk és ott maradunk, ahol most állunk. 1998-ban mi egyszer már rendbe hoztuk ezt a gazdaságot, ez a mi sorsunk. A szocialisták szétrombolják, a polgári kormánynak ezt rendbe kell hoznia. Mi '98-ban megtettük, megszorítások nélkül, sőt, bevezettük a kétszeres minimálbért, az otthonteremtési támogatást, a diákhitelt, a Beregben újjáépítettünk minden egyes elsodort házat, és még maradt időnk az egyházakra és energiánk a határon túli magyarokra is. Mi meg tudjuk csinálni, megszorítások nélkül is” – olvasható a nethirlap.hu-n.

Orbán Viktor Mátészalkán azt hangsúlyozta, hogy az MDF-nek és a Fidesznek lesz elegendő mandátuma ahhoz, hogy kormányváltás legyen Magyarországon. A nyitva maradt 110 mandátumból a vasárnapi második választási fordulóban a két párt szerez annyi országgyűlési képviselőhelyet, hogy együtt nemzeti kormányt alakíthassanak – fogalmazott a Fidesz elnöke, mintegy ötezer érdeklődő előtt. Orbán Viktor arra kérte a helyieket, hogy szavazzanak a párt körzeti jelöltjére, Fülöp Istvánra, aki az első választási fordulót is megnyerte a térség 9. számú választókerületében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.