időjárás 23°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Orbán: Jó lelkiismerettel várjuk a választások végeredményét

MNO
2006.04.23. 17:06

Orbán Viktor szavazatának leadásakor arról beszélt, hogy pártjában munkacsoport foglalkozik a választási csalásokkal. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: az elvégzett munka miatti jó <br/>lelkiismerettel várják az országgyűlési választások végeredményét. A párt szóvivője sajnálatosnak nevezte, hogy alacsonyabb a választások második fordulójában a részvétel, mint az elsőben volt.

A Fidesz elnöke Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti úti
általános iskolában szavazott feleségével együtt – adta hírül a távirati iroda. Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy keményen küzdöttek, dolgoztak a kampány során, illetve a megelőző négy esztendőben, mindent elmondtak a választópolgároknak, most már nekik kell dönteniük.

Orbán Viktor megfogalmazása szerint az elvégzett munka miatti jó
lelkiismerettel várják az országgyűlési választások végeredményét. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy péntek estétől vasárnap reggelig aludt elmúlt heti kampánykörútját követően, így jelenleg nincsenek információi a hét végén az MSZP-vel kölcsönösen, egymás ellen jelzett választási törvénysértések, csalási kísérletek gyanújáról. Hozzátette: a Fideszben egy munkacsoport foglalkozik a tudomásukra jutott csalásokkal, amelyeket már hétfőn a nyilvánosság elé tárnak.

Selmeczi Gabriella: Sajnálatos az alacsonyabb részvétel

A Fidesz szóvivője sajnálatosnak nevezte, hogy alacsonyabb a választások második fordulójában a részvétel, mint az elsőben volt.
– A Fidesz sajnálatosnak tartja azt, hogy nem mentek el annyian
szavazni, mint az előző fordulóban – mondta a távirati irodának Selmeczi Gabriella vasárnap néhány perccel hét óra előtt, a Fidesz választási központjában, a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. Hozzátette: a demokrácia egyik alapköve, hogy minél többen voksoljanak, ezért tartják sajnálatosnak, hogy kisebb a részvételi arány.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem értik, hogy miért alacsonyabb
a részvétel, hiszen mind a két nagy párt intenzíven kampányolt és a mozgósításra helyezte a hangsúlyt. – Az elemzések még előttünk állnak – fűzte hozzá a szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.