Magyar ivóvíz sikere a nemzetközi élelmiszervásáron

Egy magyar kutatási eredményből kifejlesztett terméket tüntettek ki az év legjobb új élelmiszerének járó díjjal Hamburgban. Ott tartják az aktuálisan piacra kerülő élelmiszerek, ételek, italok nemzetközileg legtekintélyesebb kiállítását, vásárát és az ehhez kapcsolódó kongresszust, amely az idén a magyar Preventa ivóvíz termékcsoportot ítélte a legmagasabb színvonalú fejlesztésnek.

MNO
2006. 06. 16. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somlyai Gábor biológus, vegyészkutató, és az általa irányított HÍD Kft. nevével fémjelzett ivóvíztermék lényege, hogy csökkentett a deutérium tartalma. A deutérium a hidrogén egy változata, nehéz hidrogénnek is hívják, mivel nagyobb a tömege a hidrogénnél. A deutérium felfedezője 75 évvel ezelőtt Nobel-díjat kapott munkájáért.

A hamburgi vásár és kongresszus döntőbizottságának érvelése szerint a csökkentett deutérium tartalmú Preventa ivóvizeknek daganatellenes hatásuk van, megelőzési, és bizonyos tekintetben gyógyító jelleggel bírnak.

(Magyar Rádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.