Medgyessynek kiment a fejéből, hogy épül egy villája

Medgyessy Péter kifelejtette vagyonbevallásából a balatoni nyaralóját. A volt miniszterelnök, jelenleg utazó nagykövet azzal védekezett, hogy kölcsönpénzből építkezik, és csak 20 millió forintra tartja új tulajdonát.

MNO
2006. 07. 06. 9:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen eredetű pénzből vásárolt exkluzív vízparti telket és építi villáját Medgyessy Péter Zamárdiban. A volt kormányfő ráadásul
képviselői záró vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel új szerzeményét – derítette ki a Heti Válasz.

Az eladó sem ismeretelen: a Balaton-parti üdülő- és kempingcégek előző ciklusbeli privatizációjának győztese, az SCD Holding. Mint ismeretes, legutóbb ez a társaság szerezte meg a Veszprém Megyei Közgyűléstől az északi parton található, eddig megyei tulajdonban lévő kempingeket. A cég már korábban, éppen Medgyessy Péter miniszterelnöksége alatt jutott hozzá a déli part hasonló intézményeihez.

Nem mellékes: a vagyonnyilatkozatból kimaradt tétel piaci értéke (az épülő házzal együtt) meghaladja a Medgyessy által az elmúlt években megtakarított és bevallott 205-225 millió forintot.

Medgyessy Péter július 3-án levelet küldött Szili Katalin házelnöknek, melyben leszögezi: „záró vagyonnyilatkozatomba hiba csúszott, nem tüntettem fel azt, hogy a Balaton
déli partján, Zamárdiban építési telket vásároltam húszmillió forintért. Tévedésem azzal magyarázható, hogy a vásárlást kölcsönből valósítottam meg, amelyet csak ez év június 8-án fizettem ki„.

Ugyanakkor a telek és épülő villa becsült ára jóval meghaladja a Medgyessy által említett összeget, ráadásul a politikus vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel az állítólagos kölcsönt sem. Ugyancsak elmulasztotta bevallani a budai Fotex Plazában működő, M. P. Europa Kft.-ből származó tavalyi osztalékjövedelmét is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.