időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

A fiatal MIÉP-sek szerint a Turulnak nincs becsülete

MNO
2006.08.19. 09:56

A MIÉP Ifjúsági Tagozat XI és XII. kerületi szervezetei határozottan tiltakoznak a Fővárosi Főügyészség 2006. augusztus 2-án, másodfokon hozott döntése ellen, melynek értelmében egy hónapon belül a XII. kerületi Turul-szobor eltávolításra kerül.

– Az indok a következő volt: a szobor felállításához nincsenek meg a megfelelő engedélyek, tehát a XII. kerületi önkormányzat jogszabályt sértve állította fel azt – áll a MIÉP Ifjúsági Tagozatának közleményében. Hangsúlyozzák: „Véleményünk szerint a Fővárosi Főügyészség ezen ítélete teljesen elfogadhatatlan és nevetséges, egyben szomorú is. Azért elfogadhatatlan és nevetséges, mivel a XII. kerületi önkormányzat az engedélyhez szükséges kérelmet többször is benyújtotta a Fővárosi Közgyűléshez, amit a kormánypártok rendre elutasítottak, Ungár Klárával az élen. Szomorú azért is, mert a szobor ügyéből ideológiai háborút kreáltak egyik legősibb nemzeti jelképünk ellen. Ugyanakkor ezen pártoknak és az őket kiszolgáló médiumoknak nem szúrt szemet a szintén a XII. kerületben törvénytelenül felállított Emlékezés Fala elnevezésű holokauszt emlékmű”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.