időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Lamperth szerint Szent István ma régiókban gondolkodna

MNO
2006.08.20. 10:58

Szent István király ma régiókat hozna létre, régiópárti lenne &#8211; jelentette ki Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter a <br/>tiszaújvárosiak Szent István-napi ünnepségén vasárnap.

Ahogy egykoron Szent István mérlegelt, úgy kell ma is mérlegelni, azt kell nézni, hogy mi a legjobb az országnak – folytatta a szónok, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Szent István az államalapításkor erővel, fegyverrel teremtette meg az ország közigazgatási rendszerét, egységét, de ma természetesen mások az eszközök, egy modern demokratikus köztársaságban az alkotmányos rendnek megfelelően alkotmányosan kell meghozni a döntéseket.

Az Országgyűlés felelőssége, hogy meghozza azokat a változtatásokat, amelyekhez kétharmados többség kell, a kormány felelőssége pedig az, hogy mindazokat a reform döntéseket meghozza, amelyekhez elég a kormánytöbbség – jelentette ki Lamperth Mónika, aki azt hangsúlyozta, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya elkötelezett a reformok mellett.


(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.