időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Mi van a szektavezérrel?

MNO
2006.08.17. 08:20

Egymásnak ellentmondó hírek jelennek meg arról a szektavezérről, aki fogva tartott Szlovákiában egy magyar nőt. Néhány napja arról szóltak a hírek, hogy V. Arnoldot szabadlábra helyezték, egy tegnapi rendőrségi nyilatkozat szerint viszont jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Az eddigi információkkal részben ellentétes nyilatkozatot tett a szlovák országos rendőrkapitánység szóvivője az elhíresült szlovákiai szekta kapcsán. Az alaphírt megerősítették, miszerint „múlt héten csütörtökön a rendőrség akciót hajtott végre, melynek során kiszbadította az erőszakkal fogvatartott 34 éves magyar állampolgárságú, állandó lakhellyel USA-ban élő S. Mónikát. ” Martin Korch nyilatkozatból kiderül az is, az akció a pozsonyi magyar nagykövetség elsődleges információja alapján történt. A vizsgálótiszt bűnvádi eljárást indított túszejtés vádjával. A nyilatkozat szerint a rendőrség megállapította, hogy az említett nőt V. Arnold, egy Királyhelmechez közeli kiskertészi övezetben tartotta fogva. A letartóztatáskor V. Arnold azt állította, hogy S. Mónika az ő jövőbeni felesége. A hölgy viszont azt vallotta a rendőrségnek, hogy erőszakkal tartja a házban, és ott tartózkodása alatt, melynek időhosszát nem adta meg, V. Arnold többször bántalmazta testileg és pszichikailag, valamint szófogadásra kényszerítette. A rendőrségnek információja van arról, hogy a vétkes azzal a fenyegetéssel telefonált a károsult férjének, hogy 40 ezer dollárt kell átadnia azért, hogy ne likvidálja feleségét.

A szóbanforgó hölgyön kívül további személyek is tartózkodtak a helyiségben, akik a rendőrség megállapítása szerint társai voltak a szektának, melynek vezetője a gyanúsított személy, és akit mindnyájuknak „mesterként“ kellett szólítaniuk. A házkutatás során marihuanát, hasist, két revolvert, házilag készített csőfegyvert, valamint több mint 200 különböző töltényt foglalt le a rendőrség. Ezenkívül találtak különböző kultikus tárgyat, amelyek a fekete mágia vallási szélsőségességre utalnak.

A vizsgálótiszt kínzás, kábítószer bűntettével való visszaélés, illegális fegyvertartás és fegyverrel való kereskedelem vádjával vette őrizetbe hétfőn, jelenleg előzetes letartóztatásban van – közölte a szóvivő a Felvidéki Netlap megkeresésére. Tettéért négytől nyolc évig tartó fegyházbüntetés fenyegeti.

Az InfoRádió kedden arról számolt be, az eddigi vizsgálatok alapján mégsem erőszakkal tartották fogva a múlt héten kiszabadított magyar nőt, s a szlovák rendőrség szabadlábra helyezte a szektavezért.

Az egyik szlovák kereskedelmi hírtelevízió értesülése szerint a 34 éves S. Mónika nyilvánvalóan bosszút forralt a Királyhelmecen élő V. Arnold ellen, akinek házában több hetet töltött teljesen szabad akaratából – mondta el az InfoRádió pozsonyi tudósítója. A vizsgálat azonban folytatódik, mert a rendőrség szerint fennáll a zaklatás, a jogtalan fegyver- és kábítószer-használat alapos gyanúja.
(FENET, MNO, InfoRádió)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.