időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

További elbocsátások várhatók a Fordnál

MNO
2006.08.18. 08:37

Még több gyár bezárását és még több dolgozójának elbocsátását fontolgatja sajtóértesülések szerint a Ford annak érdekében, hogy észak-amerikai bérköltségeit további 10-30 százalékkal csökkenthesse.

Az autógyártó terveit jól ismerő forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal közölte, hogy Bill Ford elnök-vezérigazgató a részvényesek nyomására felgyorsítaná a vállalat átalakulását. A januárban nyilvánosságra hozott újraszerveződési program keretében a cég 30 ezer észak-amerikai alkalmazottjától válna meg és 14 üzemet zárna be 2012-ig.

A lap szerint a társaság vezetői most azt fontolgatják, hogy kiterjesztik az elbocsátásokat, felgyorsítják a gyárbezárásokat és csökkentik a juttatásokat. Erre azért lehet szükség, mert a nagy fogyasztású sporthaszonjárművek és furgonok iránti kereslet tovább csökkent. A cég a marketing-költségvetését is visszafogná a költségcsökkentés érdekében.

(Menedzsment Fórum)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.