időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Zárt kapus lehet a Honvéd-Újpest meccs

MNO
2006.08.17. 11:44

A párosítás szerint szombaton 19 órától játsszák le a Honvéd-Újpest mérkőzést a labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában, ám könnyen előfordulhat, hogy a találkozót zárt kapuk mögött játsszák majd le, sőt akár el is maradhat.

A Bozsik-stadion átépítése miatt albérletbe kényszerült a Honvéd, így az őszi idény elején, a felújítások végéig a csepeli pályán játsszák majd hazai mérkőzéseiket.

Ebből lett a gond, ugyanis a rendőrség nem engedélyezi, hogy a Honvéd az Újpestet ezen a pályán fogadja. A találkozó rendőri szempontból ugyanis kiemelt kockázatú lenne. A szokásosnál sokkal nagyobb rendőri létszámot igényelne, ám ezt a rendőrség csak úgy hajlandó biztosítani, a ha a Honvéd ezt – amely több milliós tétel lenne – kifizeti nekik.

A rendőrség korábban ugyan vállalta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség által kijelölt kiemelt kockázatú mérkőzések ingyenes biztosítását, ám a Ferencváros kizárása körüli huzavona miatt az erre illetékes MLSZ-bizottság a mai napig nem ült össze, így ki sem jelölhették ezeket a találkozókat.

Az első variáció szerint előfordulhatott volna, hogy a találkozót elhalasztják, mert két nap alatt nem lehet megszervezni azt, hogy ezt a kiemelt kockázatú mérkőzést máshol játsszák le. Aztán az a lehetőség is felmerült, hogy a találkozót zárt kapuk mögött játsszák majd le, mert akkor a nézőteret nem kell a rendőrségnek biztosítania (az már más kérdés, hogy ettől függetlenül a stadiont és környékét viszont igen, ahol várhatóan sokkal nagyobb balhék törhetnek ki, mint stadionon belül, azaz semmivel sem lenne jobb a helyzet).

Persze, ha menet közben a szervezőknek sikerül megegyezniük a rendőrséggel, akkor minden marad a régiben.

Ebben az esetben az Újpest FC tájékoztatása szerint előreláthatólag 1500-2000 vendégszurkoló várható. Az ő számukra fontos információ, hogy a belépőiket csak elővételben vehetik meg, mert Csepelen nem lesz jegyárusítás. Az eredeti tervek szerint az újpestiek szombaton 17 órakor indulnak el a Boráros térről Csepel felé. Beléptetésük a Szt. István úti főbejáraton történik, és a stadion állóhelyi részén lesznek elhelyezve, míg a kispesti szurkolók a Béke téri kapun át léphetnek a stadionba.

nemzetisport.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.