Másodfokon is megsemmisítette a bíróság az egyik Andrássy úti palota eladását

Visszakerült a terézvárosi önkormányzat tulajdonába az egyik, gyanús körülmények között értékesített Andrássy úti palota, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis jogerősen semmisnek mondta ki az értékes épület eladásáról szóló szerződést - értesült a HavariaPress.

MNO
2006. 09. 25. 10:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblabíróság minapi döntése szerint semmis a terézvárosi önkormányzat és egy ingatlanfejlesztő kft. 2004. november 24-i szerződése az Andrássy út 47. alatti palota eladásáról. A pert az épületben működő kávézó üzemeltetői indították, miután azt a korrupciós ajánlatot kapták, hogy 150-200 millió forintért és ugyanennyi kenőpénzért az egész épületet megszerezhetik. Mivel ők nem kívántak bűncselekmény útján ingatlant szerezni, így bérlőként maradtak az épületben; ezután kötötte meg az önkormányzat a palota eladásáról szóló szerződést az ingatlanfejlesztő kft-vel. Lászay János, a Budapest Társaság önkormányzati képviselője egyébként már korábban a Fővárosi Főügyészséghez fordult az Andrássy úti paloták jogellenes eladása ügyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.