időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Egy darabig a csend az úr a lelátókon

Pintér Patrick
2006.12.16. 07:00

Hétfőn véget értek a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályának őszi küzdelmei, ezért most maradt néhány hét a téli felkészülés kezdetéig egy kis számvetésre. A „félévi bizonyítványban” külön-külön értékeljük a csapatokat, kitérve az őszi eredményeikre, játékosaik teljesítményére, edzőik eredményességére. Az összeállítás végén az NB II két csoportjának őszi végeredménye, valamint a Magyar Kupa eredményei találhatók.

1. MTK 17 13 2 2 34-12 41

Az őszi idény messze kimagaslóan legjobb csapata a Garami József irányításával készülő, többnyire az agárdi Sándor Károly Futballakadémia növendékeire építő MTK Budapest volt, amely jelenleg öt pontos előnnyel áll az élen. A kék-fehérek remekül rajtoltak, hiszen az első fordulóban Hrepka Ádám mesterhármasával 4-0-ra gázolták el az előző szezonban épphogy csak bennmaradó REAC-ot. S bár a következő ellenféltől, a Zalaegerszegtől kikaptak idegenben, az azt követő nyolc meccsüket mind megnyerték. Legyőzték például hazai pályán 1-0-ra a bajnoki címvédő Debrecent, míg a Vasast Angyalföldön intézték el egy laza ötössel. Ez utóbbi találkozón három gólt szerzett a csapat fiatal támadója, az U17-es válogatottal szép sikereket elért Németh Krisztián, akit már most sokan a múlt szombaton temetett Puskás Ferenc méltó utódjának tartanak. Németh egyébként kiválóan futballozott az ősszel, összesen hat gólt szerzett, nála csak a már több rutinnal rendelkező Hrepka (10) és Kanta József (9) lőtt többet. Ráadásul a fiatal tehetségekre az éppen a napokban véglegesített Várhidi Péter is felfigyelt a válogatottnál, ennek köszönhetően Balogh Béla és Rodenbücher István is bemutatkozhatott címeres mezben a Kanada elleni barátságos találkozón.
Az MTK honlapjának szezonvégi értékelésében Garami József vezetőedző kiemelte, hogy az évet nagyjából ugyanazzal a kerettel kezdhették (csak a visszavonult Illés Béla, valamint a Tatabányára igazolt Goran Jezdimirovics távozott, míg Kriston Attila és Pintér Ádám érkezett), s bár voltak olyan mérkőzések, amelyeken csak nagy nehezen gyűjtötték be a három pontot, összességében sikeresnek ítélte a csapat mostani szereplését, s külön örömmel szolgált a számára, hogy a fiatal tehetségek, így például Simon Attila, Pátkai Máté, Simon András,
és Szabó Ádám is pályára léphetett az élvonalban. Ugyanakkor fájó pont, hogy sok volt a sérülés, Horváth Levente, Zsidai László, Urbán Gábor, Kanta és Németh is kihagyott pár mérkőzést.

2. DVSC 17 11 3 3 33-13 36

A második helyen várhatja a telet a címvédő Debrecen gárdája, amely egy csöppet sem sikeres nemzetközi szereplés – hamar kiestek a Bajnokok Ligája selejtezőjében a macedón Rabotnicski Szkopjéval szemben – után a bajnokságban sem igazán találta a helyét, ezért a vezetőség hamar megvált a korábbi sikeredzőjétől, Supka Attilától, aki később a Honvédnál kapott munkát. Őt a cseh Miroslav Beránek váltotta a kispadon, aki Karel Brückner segítőjeként ott volt a 2006-os németországi világbajnokságon is. Beránek segítőjének Fieber Péter, korábbi szlovák válogatott játékost kérték fel. Az eddig eredmények már igazolták a váltás helyességét, hiszen Beránekkel jobban teljesített eddig a Loki: a cseh mester színre lépését követően négy mérkőzést nyert meg zsinórban, bár az is igaz, hogy a sorsdöntőnek számító csaták közül csak a ZTE-t és a Fehérvárt tudta megverni, az MTK-tól kikapott idegenben, az Újpest ellen pedig odahaza. A debreceni csapatból főleg a hosszú sérülése után remek formát mutató Zsolnai Krisztiánt kell kiemelnünk, aki alig fél félszezon alatt lőtt öt gólt, míg csatártársa, Ibrahima Sidibe kilencig jutott. A Loki elsősorban annak köszönheti jelenlegi második helyét, hogy az utolsó három összecsapását kilenc pont bezsebelésével zárta. A Lokinál már decemberben történtek erősítések, a gaboni Thierry Issiemou mellett a francia Jimmy Tchana is szerződést kapott már. A védő Hegedűs Gyula viszont távozik, valószínűleg a Fehérvárhoz igazol.

3. ZTE 17 11 2 4 29-20 35

A Zalaegerszeg sokáig vezetett a bajnokságban, ám egy kisebb hullámvölgy után még mostanáig sem sikerült maradéktalanul magához térnie, ezért az utolsó forduló után visszacsúszott a harmadik pozícióba. Kiválóan kezdett a ZTE, hiszen az első két játéknapon legyőzte a tavalyi bronzérmes Fehérvárt, majd hazai pályán az MTK-t is. Ez lendületet adott Simon Antal csapatának, olyannyira, hogy a kék-fehérek következő hét mérkőzésükön sem találtak legyőzőre, végül éppen az újonc Paks állította meg őket. Ettől kezdve azonban már csak vergődött a zalai csapat, kikaptak Kaposváron, Debrecenben és már a „tavaszi” fordulók egyikében az MTK-tól is, míg a sereghajtó Váccal csak döntetlen játszottak hazai környezetben. Örvendetes viszont, hogy Tóth Zoltán és Máté Péter személyében két fiatal tehetségre leltek Zalaegerszegen.

4. Újpest 17 9 2 6 23-15 29

A lila-fehérek felemás őszt produkáltak: döcögősen kezdtek, majd belejöttek a pontgyűjtésbe, majd megint kiábrándítóan játszottak, az őszt pedig egy szép győri győzelemmel fejezték be. Az Újpest ingadozó formája elsősorban a fiatalítás számlájára írható, hiszen a Vaduz elleni UEFA-kupa-blama után menesztett Bicskei Bertalant váltó Valére Billen nem sajnálta a mélyvízbe dobni a IV. kerületi tehetségeket. Beépítette a csapatba az NB I-ben még zöldfülűnek számító Korcsmárt, Mészárost és Nagy Olivért, előbbi kettő széppé tette idei utolsó találkozóját, hiszen mindketten betaláltak a Győr kapujába. Ellenben a tavalyi gólkirály Rajczi Péter nem igazán találta a helyét, még jó, hogy Tisza (8 gól) és Kovács Zoltán (4 gól) hozta a formáját. Rajtuk kívül még szintén jó produkciót láthattunk Vaskó Tamástól és Sándor Györgytől, utóbbi már a válogatottban is bemutatkozhatott. Tóth Norberttel a szezon közben, az argentin támadóval, Lucas Cariatival pedig már az után bontottak szerződést.

5. Fehérvár 17 9 1 7 24-20 28

Az előző bajnokságban meglepetésre harmadik helyen végzett Fehérvár gyatrán kezdte a mostani szezont, két vereséggel (ZTE, Sopron), de a Pécs ellen is csak egy döntetlent tudott összehozni. A kezdeti megingás és a paksi győzelem után azonban beindult a csapat, többször is nyerni tudott, ám a vezetőség elbocsátotta Csertői Aurélt, az addigi vezetőedzőt, s helyére a horvát Marijan Vlakot ültette a kispadra. Vlak számára nem volt teljesen ismeretlen a magyar élvonal, hiszen korábban – még a Ferencváros szakvezetőjeként – már belekóstolhatott az itthoni légkörbe. Ráadásul a horvát mester első meccsén nem kisebb ellenfelet győztek le idegenben, mint az MTK-t, majd később a Diósgyőrt és az Újpestet is. A végére azonban elfáradt a fehérvári csapat, kikapott a REAC-tól és a ZTE-től is. Ha Sitku Illés nem focizik ennyire eredményese (10 gól) akkor még ennyi pontot sem gyűjtött volna. Hosszú ideig nélkülözték Koller Ákost, Fehér Zoltánt, Horváth Gábort és Farkas Balázst is.

6. Diósgyőr 17 9 1 7 21-22 28

Furcsa mutatói voltak a Diósgyőrnek, amelynek nyáron kinevezett új szakvezetője tulajdonképpen visszatért a szülőföldjének tekinthető borsodi vidékre. Csank irányításával hibátlanul kezdett az együttes, legyőzte az Újpestet és a REAC-ot is, ám az azt követő öt fordulóban egyetlen pontot sem kasszírozott. A Kaposvár idegenbeli legyőzése azonban mindent megfordított, a piros-fehérek ezután már csak kétszer kaptak ki, viszont hétszer nyertek és egyszer döntetlen játszottak. A Diósgyőr felemelkedése egybeesett a két közép-afrikai labdarúgó, Foxi és Douva érkezésével. A két támadó fantasztikus őszt produkált, főleg Foxi volt elemében, aki négy góljával a borsodi együttes második legjobb góllövője lett (csupán a szintén új szerzeménynek számító Simon Attila szerzett nála több gólt, ötöt), s számtalan gólpasszt adott társainak. Félő azonban, hogy a napokban hazatérő két afrikai játékos már nem tér vissza Magyarországra, bár Foxi újbóli feltűnésére még van remény. A héten még két afrikai játékos érkezett próbajátékra Diósgyőrbe, de az is örömteli, hogy a fiatal Kerényi Gábor meghívót kapott az U20-as válogatottba. Szögedi Szilárd és a szerb Sztanics viszont biztosan távozik a télen.

7. Vasas 17 8 2 7 16-21 26

Mészöly Géza együttese alig pár nappal a szezon rajtja előtt értesült arról, hogy a Ferencváros kizárása miatt az első osztályban indulhatnak. Ennek megfelelően a játékoskeret jóval elmaradt az NB I-es szinttől, s emiatt sokat szenvedett a csapat az idény közben. A Vasas tulajdonképpen nem aratott zengzetes sikereket, s mostani előkelő helyezését is jórészt annak köszönheti, hogy a vetélytársak bukdácsolását kihasználva megnyerte utolsó három bajnokiját. Németh Norbert hat gólja azért szép teljesítmény, mert a válogatott labdarúgó középpályásként ért el ennyi gólt, míg a csatárok közül Lázok János és Skita Tamás is csak egyetlen találatig jutott az ősszel. A nyáron Ukrajnából igazolt Nagy Zsolt sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért közös megegyezéssel már szerződést is bontott a csapattal, s nagy valószínűség szerint visszatér korábbi csapatához, a Csernomorec Odesszához.

8. Paks 17 6 4 7 16-17 22

Meglepően jól alkalmazkodott az NB I iramához az élvonalban története során először szereplő Paks gárdája, amely a korábbi dunaújvárosi kedvenc, Lengyel Ferenc vezetésével ért el szép sikereket ebben a szezonban. A Paks rögtön győzelemmel kezdte első osztályú szereplését, igaz, a szintén újonc Vác legyőzése még nem vetítette előre a csapat ilyen jó teljesítményét. A Tolna megyei együttesre igaz az a megállapítás, hogy ha támadói több gólt szereztek voltak az idény során, akár még előkelőbb pozícióban is várhatnák a tavaszi folytatást. Lengyel igyekezett rutinos labdarúgóval feltölteni a keretet a nyáron, ezért igazolták le Zováth Jánost, Molnár Zoltán és Salamon Miklóst is, míg a többiek közül Kiss Tamás, Belényesi Miklós,és főleg Buzás Attila játszott jól. Ráadásul a paksi csapatban játszott az NB I legidősebb játékosa is, a 39 esztendős Varga László személyében, aki még gólt is szerzett, igaz, támadóként ez is a kötelessége.

9. Pécs 17 5 6 6 19-25 21

Érdekes a Pécs helyzete, amely rettentően rosszul kezdte az évet, hiszen csak az ötödik fordulóban sikerült először nyernie, igaz, akkor Diósgyőrből hozták el a három pontot. Az eredmények azonban a későbbiekben sem akartak jönni, ezért a vezetőség ultimátumot intézett a csapathoz, kijelölve, hogy ha nem szerez hat forduló alatt 10 pontot az együttes, akkor sok mindenkitől megválnak a téli szünetben. Ettől kezdve megtáltosodott a csapat, sorozatban négy meccset nyertek meg (Honvéd, Paks, Vasas, Kaposvár). A Vác elleni pontosztozkodás után azonban megtorpant a csapat, s gyorsan összeszedett még két vereséget. Főleg az utolsó fordulóban a Tatabányától elszenvedett 4-0-s vereség esett rosszul a pécsi szurkolóknak. A fiatalítás sem kerülte el Keszei Ferenc vezetőedző figyelmét, Szatmári, Horváth Zs., Horváth P., Kalmár és Szabó N. már többször is játszhatott az első csapatban. Keszei Ferenc különösen Kulcsár Árpád és a kapus, Herbert Roland produkcióját emelte ki év végi összegzőjében. A Pécsnél már most gondolnak a jövőre, ezért leigazolták az elmúlt fél évet Nyíregyházán töltött Sztipánovics Barnabást, míg Balaskó Ivánt és Csedomir Pavicsevicset szívesen elengednék.

10. Tatabánya 17 6 2 9 28-29 20

Álomszerűen kezdett a Tatabánya, a Sopron és a Paks legyőzése, valamint a pécsi pontszerzés megadta az alaphangot. Feltűnően a csapat kameruni idegenlégiósai szerepeltek parádésan, és a mi még fontosabb volt – főleg Márkus Tibor eligazolása után – eredményesen. Dorge Kouemaha összesen 8 gólt szerzett, míg Edouard Ndjodo 4-ig jutott. A középhátvéd Vámosi Csaba is szorgalmasan lőtte gólokat, öt találattal a félidény legügyesebb védőjátékosa lett. A Debrecen 2-1-es legyőzése után azonban érthetetlen módon visszaesett a csapat, kikaptak a Honvédtól, majd több, korábban az alsóházban tengődő együttestől is, míg végül a tizedik helyen zárták az évet. Sisa Tibor mindenesetre így is büszke fiaira, akik 28 szerzett góljukkal a negyedik legeredményesebbnek számítanak a bajnokságban. Az év közben távozó Ngalle után egy újabb kameruni játékos hagyja el a klubot a télen, Edouard Ndjodo személyében, aki a Honvédhoz igazolt.

11. Sopron 17 6 2 9 15-29 20

Az „edzőváltások csapata”, már csak így szólítják a soproni alakulatot azok után, hogy Vízer László Máriusz tulajdonlása idején, azaz másfél év alatt összesen kilenc trénercsere történt a csapat háza táján, s ebből három jutott a mostani szakaszra is. Selymes Tiborral kezdtek, majd az olasz Roberto Landival folytatták, Selymes visszatért, hogy az utolsó két mérkőzésre átadja a helyét a Fehérvárról kitett Csertői Aurélnak. Vízer előszeretettel igazolt külföldi labdarúgókat, akik még nagy jóindulattal sem ütötték meg a magyar első osztály szintjét. Csupán a válogatottban góllal bemutatkozott Horváth András és a nyolc gólig jutott Feczesin Róbertet nem illetheti kritika. Selymesnek volt egy kényes ügye is Ivancsics Gellérttel, az együttes fiatal tehetségével is, amelynek a végén a középpályás a Honvédhoz igazolt. Szóval minden volt csak rend nem Sopronban, pedig néhány hónapja mindenki a legnagyobb egyetértésben dolgozott. Igaz, akkor még az olasz edző és játékosok mutatták az irányt a klubnál.

12. Győr 17 5 5 7 22-25 20

Nem sikerült hoznia az előre eltervezett eredményeket a Győrnek sem, elsősorban azért, mert nehezen tudta megoldani, hogy kulcsjátékosai hosszú időre kidőltek a sorból. Pajkos János éppen emiatt szívesen építette be a csapatba a fiatal győri tehetségeket, köztük azt a Dudás Ádámot, akit időközben az angol Arsenal és a Tottenham Hotspur is próbajátékra hívott. Ám Stark Pétert, Vincze Ottót, Hanák Viktort és Mátyus Jánost nem tudták pótolni az újoncok, amelynek következménye a mostani helyezés is. Pajkos nem is talált megoldást a problémákra, ezért jobbnak látta távozni a csapattól, felajánlotta lemondását, amit a vezetőség el is fogadott. Az utolsó, Újpest elleni találkozóra a szakmai igazgató, Reszeli Soós István ült le a kispadra, de a 3-0-s vereséget követően az ő menesztését is sürgették a győri drukkerek. Külön fejezetet érdemel Bajzát Péter, aki a nehéz helyzet ellenére egyenletesen jó teljesítményt nyújtott, s 11 góljával jelenleg vezeti az NB I góllövőlistáját.

13. Honvéd 17 5 4 8 23-25 19

Úgy tűnt, George Hemingway érkezésével minden gond megoldódott Kispesten: a Bozsik-stadiont elkezdték felújítani, a játékosok pedig mindig idejében kapták meg a járandóságukat. Ezzel nem is volt baj, de a csepeli „átmeneti szállást” nem tudta megszokni a csapat, sorrendben kaptak ki olyan csapatoktól, akiket esetleg hazai környezetben simán kellett volna legyőzniük. A Honvéd csupán a Sopront és a Győrt tudta megverni pályaválasztóként, miközben idegenben szép sikereket ért el a Kaposvár, a REAC és a Tatabánya ellen, de döntetlen értek el az MTK vendégeiként is. Idény közben a piros-feketéknél is történt edzőváltás, az olasz Aldo Dolcettit a Debrecenből kiebrudalt Supka Attila váltotta. Feltűnően jól szerepelt viszont a Honvéd a Magyar Kupában, ahol a Kaposvár kiverésével bejutott a legjobb nyolc csapat közé.
A hírek szerint azonban jó tucatnyi labdarúgó távozik majd a télen Kispestről, ilyen lehet az MTK, a DVSC, az Újpest és néhány külföldi klub által is csábított Takács Zoltán is, aki hét évig játszott a Honvédban. A további távozók: Mészáros Attila, Disztl Dávid (feltehetőleg Fehérvárra igazol), Dancs Roland, Schrancz Balázs, Baranyai Tibor, Gajda István, Miski Zoltán, Lantos István, Bartyik Norbert, míg az eddigi kapusedző, Pleskó Zoltán helyét Brockhauser István veszi át.. Érkezők: Habi Roland és Sandro Tomic (Debrecen), Szabó Tibor (Sopron), Edouard Ndjodo (Tatabánya), Micso Szmiljanics (Panioniosz), Tímár Krisztián (Ferencváros), José Manuel Rivera Galvan (Mexikó).
Ugyanakkor rengeteg játékos vesz részt a napokban próbajátékon a Honvédnál, több afrikai labdarúgó mellett néhány magyar alacsonyabb osztályból érkezett futballista is reménykedhet a szerződtetésében.

14. REAC 17 4 4 9 21-33 16

Az előző szezonban az élvonalban nagy meglepetésre megkapaszkodó rákospalotai egylet még Urbán Flóriánnal a kispadján kezdte az idényt, ám az ambiciózus trénernek 8 mérkőzés után távoznia kellett, helyét pedig a korábban játékosként szintén Újpesten szereplő Aczél Zoltán vette át. Aczél győzelemmel kezdett a REAC trénereként, miután 4-3-ra legyőzték az újonc Paks gárdáját. A csapat ezután nyert Vácon és Tatabányán is, míg hazai pályán a Fehérvárt múlta felül meggyőző játékkal. A korábban sokat kritizált támadórészleg kitűnően játszott, Nyerges Krisztián hét, Torma Gábor pedig öt gólt szerzett az ősszel. A védelem azonban továbbra is gyengélkedik, ezt mutatja, hogy a REAC kapta eddig a legtöbb gólt az élvonalban. Aczél Zoltán az idény végén úgy nyilatkozott, szeretné együtt tartani a csapatot, bár elképzelhető a Honvédtól távozott 12 labdarúgó között lesz olyan, akit szívesen látnának Rákospalotán.

15. Kaposvár 17 4 2 11 16-25 14

Prukner László vezetésével eddig jó középcsapatnak számít a Kaposvár gárdája, amely a mostani szezonban alulmúlta eddig önmagát. A Somogy megyeiek szenvedtek a legtöbbször vereséget, összesen 11-szer, s a harmadik legkevesebb gólt lőtték. Pedig nem lehet azt mondani, hogy kiváló támadókban hiányt szenvednének, hiszen Oláh Lóránt és a brazil André Alves is bizonyított már az első osztályban. Amikor a két nevezett csatár jó formában játszott – lásd a ZTE elleni 3-1-es győzelmet – akkor magabiztos volt az egész csapat, ám amikor még méterekről sem tudtak a hálóba találni, annak biztos vereség lett a vége. Különösen az utóbbi másfél hónap volt sokkoló a csapatért szorítók számára, hiszen zsinórban öt vereséggel búcsúztatták az idei évet.

16. Vác 17 1 6 10 12-24 9

Ahogy sejteni lehetett, a gyengécske NB II-ből feljutott egyik csapat nézi a másik 15 klub hátát a tavaszi kezdésig. Gergely Károly csapatából alig akadt olyan labdarúgó, aki meggyőző teljesítményt nyújtott volna, sőt, még a rutinosnak mondható játékosok (Gáspár, Kunzo) is jócskán tudások alatt focizták végig az őszi szezont. Jellemző az is, hogy Palásthy Norbert 3 góllal már házi gólkirály lehetett, de ezen nem is kellene csodálkoznunk, hiszen még a mérkőzésenkénti 1 gólos átlagot sem tudta elérni a csapat. S habár a váci játékosok, edzők és a vezetők is fogadkoznak, talán senki sem lepődne meg, ha az év végén a Vác lenne az egyik csapat, amelyik búcsúzik az NB I-től.


A góllövőlista élmezőnye:

11 gólos: Bajzát (Győr)
10 gólos: Sitku (Fehérvár), Hrepka (MTK)
9 gólos: Sidibe (DVSC), Kanta J. (MTK)
8 gólos: Feczesin (Sopron), Kouemaha (Tatabánya), Tisza (Újpest)
7 gólos: Nyerges (REAC)


Az ősz csapata a Magyar Nemzet Online szerint:

Végh (MTK) – Balogh B. (MTK), Sebők V. (ZTE), Vámosi (Tatabánya), Farkas V. (Diósgyőr) – Dobos (Honvéd), Molnár Z. (ZTE), Foxi (Diósgyőr), Kulcsár (Pécs) – Bajzát (Győr), Hrepka (MTK)Az NB II Keleti csoportjának őszi végeredménye:

1. Ferencváros 15 11 4 – 41–9 37
2. Nyíregyháza 15 10 5 – 37–12 35
3. Szolnok 15 7 5 3 23–21 26
4. Bőcs 15 7 4 4 18–18 25
5. Tuzsér 15 7 4 4 20–21 25
6. Orosháza 15 6 6 3 26–24 24
7. Kecskemét 15 5 6 4 22–20 21
8. Karcag 15 5 6 4 15–18 21
9. Kazincbarcika 15 4 8 3 23–19 20
10. Vecsés 15 4 5 6 24–24 17
11. Makó 15 4 3 8 10–22 15
12. Baktalórántháza 15 3 5 7 13–22 14
13. Budafok 15 3 4 8 13–21 13
14. Jászapáti 15 3 4 8 10–22 13
15. Békéscsaba 15 3 2 10 12–22 11
16. Jászberény 15 2 1 12 16–28 7

Az NB II Nyugati csoportjának végeredménye:

1. Felcsút 14 9 2 3 25–15 29
2. Barcs 15 9 1 5 22–17 28
3. Haladás* 15 11 2 2 37–12 27
4. Siófok 15 8 3 4 27–14 27
5. Pápa 15 7 5 3 19–11 26
6. Dunaújváros 15 8 – 7 31–23 24
7. Integrál-DAC 15 5 7 3 29–21 22
8. Gyirmót* 15 9 2 4 30–20 20
9. Mosonmagyaróvár 14 6 2 6 24–31 20
10. BKV Előre 15 5 5 5 21–28 20
11. Kaposvölgye 15 5 3 7 16–26 18
12. Soroksár 15 3 4 8 12–17 13
13. Hévíz 15 3 2 10 11–20 11
14. Budaörs 15 2 5 8 18–35 11
15. Balatonlelle 15 2 4 9 15–35 10
16. Celldömölk 15 2 3 10 9–21 9
*A Haladástól 8, a Gyirmóttól 9 pontot levontak, Felcsút-Mosonmagyaróvár (2–0) találkozó félbeszakadt, még nem született erről döntés.


Magyar Kupa

A nyolcaddöntők eredményei:
ZTE–REAC 1-0, 3-4, ö.: 4-4
Vasas–Vác 2-1, 1-1, ö.: 3-2
Dunaújváros–Debrecen 0-1, 0-3, ö.: 0-4
Ferencváros–Gyirmót 1-0, 3-1, ö.: 4-1
Pápa–Újpest 0-2, 2-4, ö.: 2-6
Győr–MTK 1-3, 0-5, ö:: 1-8
Sopron–Diósgyőr 1-2, 1-4, ö.: 2-6
Honvéd–Kaposvár 1-1, 4-0, ö.: 5-1

A negyeddöntő párosítása:
MTK–Honvéd, FTC–Vasas, Újpest–Debrecen, Diósgyőr–Zalaegerszeg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.