időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Fideszes polgármesterek: Demszky fejezze be a marakodást!

MNO
2006.12.13. 13:32

A fővárosi önkormányzat hónapok óta tartó működésképtelenségének megszüntetését, a pozíciókért folytatott marakodás befejezését és a városlakók érdekében végzett munka elkezdését sürgető petíciót intézett három fideszes kerületi polgármester szerdán Demszky Gáborhoz, aki helyett kabinetfőnöke vette át a dokumentumot.

Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere Gyekiczki András kabinetfőnökkel a sajtó kizárása mellett folytatott rövid megbeszélést követően elmondta, hogy egy városvezetőnek megegyezést, konszenzust kell teremtenie, s nem viszályt szítania. Emlékeztetett rá, hogy az általuk vezetett kerületekben már októberben megteremtették az önkormányzatok működőképességét. Ennek érdekében a helyi ellenzékkel, a kormánypártokkal is konszenzussal létrehozták a bizottságokat.

A kormány megszorító intézkedéseire, az adó- és áremelésekre, a kórházi leépítésekre utalva a polgármester hangsúlyozta, hogy itt lenne a lehetősége annak, hogy a főváros megvédje a polgárait, kiálljon értük.

Riz Levente sajnálatosnak tartotta, hogy miközben a főpolgármester a megválasztását követően együttműködési készségét hirdette, bokros teendőire hivatkozva nem volt hajlandó fogadni a hozzá hasonlóan ugyancsak közvetlenül megválasztott három kerületi vezetőt.

Szabolcs Attila, a XXII. és Kovács Péter, a XVI. kerület első emberei elmondták: a kabinetfőnök figyelmét felhívták az Országgyűlés előtt lévő forrásmegosztási törvény vitájára. Ennek a jelenlegi formája ugyanis elsődlegesen az infrastrukturálisan elmaradott külső kerületek részére hátrányos, mert nem fogadták el a benyújtott módosításokat.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.