időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Fokozott rendőri jelenlét az utakon az ünnepek alatt

MNO
2006.12.14. 15:10

A karácsony előtti napokban a főváros területén található bevásárlóközpontok és főbb közlekedési csomópontok forgalmának folyamatos biztosítása, valamint a bevásárlás időszakában megszaporodó balesetek megelőzése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya folyamatos jelenlétet biztosít.

A karácsonyi bevásárlások idején évről évre megnövekszik a főváros területén található bevásárlóközpontok környezetében lévő utak forgalma. A járművezetőkön kívül nagy számban találkozhatunk ilyenkor gyalogosan közlekedő személyekkel is. Bizonyított tény, hogy az ünnepek előtti utolsó napokban történő bevásárlások következtében megnövekszik a forgalom a jelzett területek környékén.

A karácsonyi ünnepekre nem elhanyagolható számban érkeznek hozzátartozók szerte az országból Budapestre családjukhoz, ismerőseikhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya fokozottan jelen van és jelen lesz a közutakon, különösen minden olyan területen, ahol a karácsonyi bevásárlások miatt torlódásokra lehet számítani.

A közterületi jelenlét célja, hogy a szabálysértő magatartást tanúsító járművezetőket kiszűrjék, és a megnövekedett forgalom miatti torlódásokat enyhítsék.

(Objektív Hírügynökség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.