időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Időközi választás Sopronhorpácson és Völcsejen

MNO
2006.12.16. 11:40

Időközi választást tartanak vasárnap két Győr-Moson-Sopron megyei településen: Völcsejen polgármester-választásra, Sopronhorpácson képviselő-testületi választásra kerül sor.

Völcsejen szavazategyenlőség miatt volt eredménytelen az október elsejei választás. A 387 lakosú településen most ugyanaz a két független jelölt: Nagy Gyula,a jelenlegi polgármester és Szőke Attila száll ringbe, akik az ősszel azonos számú, 111-111 szavazatot kaptak – közölte az MTI érdeklődésére Lukács Antalné jegyző.

Sopronhorpácson ezúttal képviselő-testületet választanak. A hét képviselői helyért 12 jelölt méretteti meg magát. A 861 lakosú Sopron közeli településen október elsején elmaradt a képviselőválasztás, mivel a szavazás előtti napon egy jelölt visszalépett a hét közül, így a képviselői helyeknél kevesebb lett a jelöltek száma. A szavazás mindkét községben reggel 6 órától este 7 óráig tart.


(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.