Első fokon jogszerűnek ítélték a „Havas-iskola” pénzbeszedését

Jogszerűen szedett fejlesztési hozzájárulást egykori hallgatójától a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Médiaintézete (BMI) az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság hétfőn hozott ítélete szerint. A felperes keresetét, melyben a befizetett összeg és kamatai visszafizetését kérte, szerződés érvénytelenítésére alapozta.

MNO
2007. 03. 26. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bálind Attila bíró az ítélet indoklásában kifejtette, hogy az államilag finanszírozott levelező tagozatú képzésen résztvevő felperes, Swiderski Erika és az oktatási intézmény között nem jött létre szerződéses jogviszony, kapcsolatuk a felsőoktatási törvény alapján hallgatói jogviszonynak minősül.

A felperes keresetét, melyben a befizetett összeg és kamatai visszafizetését kérte, szerződés érvénytelenítésére alapozta, ilyet azonban nem kötött az intézmény és a hallgató, és erre nem is voltak kötelesek, mivel az ezt előíró kormányrendelet a költségtérítéses képzésben résztvevő diákokra vonatkozott csupán.

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.