Dagad a botrány az NBH-sok körül

Valószínűsíthető, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozik majd az Egymásért Egy-Másért Alapítvány, illetve annak fő támogatója, a Herba Zrt. tevékenységével. Az ellenzék tisztázná a szervezetek és a szolgálatok közötti személyi átfedéseket, valamint Szilvásy György kancelláriaminiszter rokonainak az ügyben vállalt szerepét is.

Magyar Nemzet
2007. 04. 20. 22:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s alelnöke szerint a folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat lezárulta után lehet majd személyi felelősségről beszélni az Egymásért Egy-Másért Alapítvány működése kapcsán. Érdeklődésünkre, nem aggályos-e, hogy a titkosszolgálatok munkatársai az adó- és vámcsalás gyanújába keveredett szervezet kuratóriumának tagjai, így válaszolt: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) alkalmazottai csak olyan munkát végezhetnek, amire vezetőik engedélyt adnak.

Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnöke valószínűnek tartja, hogy a testület foglalkozni fog az üggyel. – Úgy tűnik, érdekes személyi átfedések vannak a kormányszervezetek alkalmazottai és az alapítvány között, ez tisztázásra szorul. Szilvásy György szolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszternek is lesz mit megmagyaráznia a történtek kapcsán – fogalmazott a képviselő.

Török László

Továbbiak a szombati Magyar Nemzetben

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.