időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Az SZDSZ és az RMDSZ közösen védené a természetet

MNO
2007.05.08. 13:42

A Kárpát-medencei régió közös környezetvédelmi programjának kialakítására rendez fórumot a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) július elején Gyöngyösön – állapodott meg Kovács Kálmán, az SZDSZ határon túli magyar politikáért felelős vezetője és Nagy Zsolt, az RMDSZ alelnöke kedden Budapesten.

Az SZDSZ környezetvédelmi államtitkára arra emlékeztetett, hogy az RMDSZ-szel négy évvel ezelőtt indították el együttműködésüket Nagyváradon, ennek eredményeként épültek ki e magyar pontok a határon túl is.

Kovács azt mondta, a nyárra tervezett „magyar–magyar“ platformon kívánják megvalósítani a modernizáció motorját jelentő együttműködéseket, amelyek a környezetvédelem mellett kiterjednek az innovációra, a kutatás- és gazdaságfejlesztésre. Hozzátette: ősszel az innováció, a kutatás-fejlesztés és az oktatás területét érintő fórumot terveznek.

Nagy Zsolt, a román kormány távközlési és információs technológiai minisztere közölte: az RMDSZ és az SZDSZ erőfeszítéseinek célja, hogy a határon túli magyar közösség a modernizáció útjára lépjen, és nyertese legyen az uniós csatlakozásnak.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.