időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Döntetlent játszottak fiataljaink a németek ellen

MNO
2007.05.14. 16:30

A magyar U19-es válogatott a németek ellen kezdte meg írországi Eb-selejtező tornáját. Fiataljaink küzdelmes, kiegyenlített meccsen 0-0-s döntetlent értek el.

Várhidi Péter együttese hétfőn lejátszotta első mérkőzését az írországi Európa-bajnoki selejtező minitornán. Várhidi Péter együttese a csoport esélyesének tartott Németország ellen 0-0-ás döntetlent ért el.

Az első percekben két lehetőség is adódott a németek előtt, de a magyar védők mindkét alkalommal közbe tudtak lépni. A hatodik percben Vadnai átadása után Németh Krisztián került kecsegtető
helyzetbe, de két csel után szerelte őt Boateng. A két német kísérlet után a mieink vették át az irányítást, válogatottunk több támadást vezetett, majd a 13. percben ismét a németek veszélyeztettek: Kruse beadása után Schindler került helyzetbe, de 11 méterről a kapu fölé lőtt. A következő percekben a német csapat futballozott fölényben, de az eredmény nem változott. A mérkőzés 29. percében Vass Ádám adta el a labdát a magyar térfél közepén, Schindler kilépett a védők közül, de hosszan szöktette magát, így Somodi lábbal menteni tudott előle. Hat perccel később Németh Krisztián végzett el szabadrúgást 25 méterre a német kaputól, de a keresztléc fölé lőtt. A 43. percben Vass Ádám buktatta Boatenget, amiért sárga lapot kapott, s két perccel később a holland játékvezető lefújta az első játékrészt.

A második félidő első eseménye egy magyar lehetőség volt a 48. percben. Farkas Balázst buktatták 18 méterre az alapvonaltól, a szabadrúgást Farkas végezte el, de a lövés lepattant a sorfalról. Vadnai ismételt, de a kapu mellé talált. Az 50. percben mindkét csapat szerezhetett volna gólt... Előbb a magyar kapu került veszélybe, de Schindler 8 méterről leadott lövését Somodi bravúrral védte. Az ellentámadás végén Németh Krisztián 10 méterről átemelte a labdát a Männel felett, ám a kapufa mellé talált. A 64. percben Németh Krisztián kerülhetett volna lövőhelyzetbe, de Höwedes mentett a támadó elöl. Hat perccel ezután Sieber adott középre, Németh Krisztián pedig 18 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé. A 81. percben Farkas Balázs kapott sárga lapot reklamálásért, majd 60 másodperccel később Brosninszki lövése után védett nagyot Somodi. A 83. percben Farkas Balázs rúgást kapott a lábára, s némi ápolás után kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot. A hátralévő percekben nem született gól, csapatunk döntetlent játszott a csoport esélyesének tartott Németország ellen.

- Nagyon kiélezett csatát vívtunk a németekkel, masszívak voltunk és fegyelmezetten játszottunk. Nekünk volt több lehetőségünk a gólszerzésre, főleg a második félidőben dönthettük volna el a javunkra a találkozót. Sajnálom, hogy ez nem sikerült. A következő mérkőzésen két sárga lapja miatt nem játszhat Farkas Balázs, aki egyébként bokasérülést szenvedett a mérkőzésen. Két összecsapás vár még ránk, tehát megmaradt az esélyünk a továbbjutásra – nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter.

Magyarország – Németország 0-0
Magyarország: Somodi Bence – Nagy József, Pintér Ádám, Sipos Tamás, Vadnai Dániel – Filkor Attila, Vass Ádám, Mészáros Márk – Stieber Zoltán – Farkas Balázs, Németh Krisztián. Szövetségi edző: Várhidi Péter

Csere: Mészáros helyett Gyömbér a 78., Farkas helyett Simon a 84., Stieber helyett Korcsmár a 87. percben.
Sárga lap: Vass a 43., Farkas a 81. percben

(www.mlsz.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.