Csalással gyanúsítják: visszavonulót fúj Zuschlag a közélettől

Szünetelteti politikai és társadalmi tevékenységét Zuschlag János az ellene indított rendőrségi eljárás miatt. Ezt Márfai Péter, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke közölte a köztévé reggeli műsorában.

MNO
2007. 06. 28. 10:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zuschlag Jánost több társával együtt különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják eltűnt alapítványi pénzek ügyében. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak alapítványok és egyesületek révén jutottak pályázati pénzhez, amiből több mint 50 millió forint kézen-közön eltűnt – az ügyleteket Zuhschlag irányította.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) fogja vizsgálni, hogy a Zuschlag János nevével fémjelzett alapítványok mely állami szervektől mennyi támogatást kaptak – hangzott el a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnöke korábbi, holokausztos viccelődése miatt volt kénytelen megválni parlamenti képviselői posztjától.

(hirado.hu, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.