Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Közbeszerzés: árvízjáró Nissanok festék- és papírszállításra

Két Nissan terepjárót vásárolt több mint 12 millió forintért a főváros. A többek között a szakiskolák összevonásával is spóroló fővárosi önkormányzat karbantartási és szállítási feladatokra használná az egyik – nem éppen olcsó – járművet, a másikat a közterület-felügyelet kapja kölcsön napi használatra. Az autók árvíz esetén is bevethetők lesznek.

Pálffy Lajos
2007. 06. 28. 12:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi ellenzék rosszallását is kiváltó ügyletet az MNO-nak azzal indokolták, hogy az eddig szolgálatban lévő Skoda pick-up elérte azt a kort és műszaki állapotot, ami indokolttá tette a nyugdíjazását.

Kérdésünkre, hogy miért éppen a piacon a drágább kategóriába sorolt Nissan Navara típusra esett a választás (listaár: 6 168 000 Ft + áfa), amikor ezekre a szállítási feladatokra esetleg az ennek harmadáért megvásárolható Skoda Praktik is megfelelő lett volna, a városháza sajtóosztályán azt az immár szokványosnak mondható választ kaptuk, hogy a döntés közbeszerzési eljárás keretében történt, és a Nissan adta a feltételeknek megfelelő legjobb ajánlatot.

A sajtóosztálytól megtudtuk azt is, hogy azért is kellett ez a 4x4-es meghajtású szupergép, mert árvíz esetén ezzel szállítják majd a szakembereket és műszereket a veszélyeztetett pontokra, és az öreg Skodát legutóbb hasonló helyzetben majdnem elsodorta az áradat. A városháza még arról is tájékoztatott, hogy a két, teherautóként levizsgáztatott jármű megvásárlásával a főváros még árkedvezményt is kapott.

A sajtóban elhíresült festékszállítás mellett a Nissant természetesen más feladatokra is igénybe venné a főváros. Többek között a hivatal működéséhez szükséges papírok mozgatásához is használják, és további karbantartási és raktározási munkálatokban is szerepet kap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.