Már fegyelmi folyik az új budapesti főkapitányjelölt ellen?

Még ki sem nevezték, máris fegyelmi vizsgálat folyik Vízvári György, az egyik esélyes budapesti rendőrfőkapitány-jelölt ellen. Vízvári szerint nem vizsgálat, hanem „tényfeltáró elemzés” folyik az általa felügyelt szervnél. Kijelentette: nem fut el a feladat elől, ha felkérik.

MNO
2007. 06. 02. 10:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gergényi Péter volt fővárosi főkapitány utolsó intézkedései között indított fegyelmi vizsgálatot Vízvári György a Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője ellen – írta szombati számában a Magyar Hírlap. Egy korábbi vizsgálat ugyanis feltárta, hogy a vízi rendészet kikötőiben engedély nélkül tárolnak civil hajókat, illetve azokat baráti áron javítják a rendőrség eszközeivel.

Mint ismert: sajóthírek szerint Vízvári György az új rendészeti miniszter, Takács Albert jelöltje a budapesti rendőrfőkapitányi posztra. Jármy Tibor, a BRFK szóvivője elmondta: több fegyelmi eljárás van folyamatban, azokról csak lezárásuk után nyilatkoznak. Az új főkapitányt várhatóan a hétfői állománygyűlésen, Bencze József országos rendőrfőkapitány beiktatásakor nevezik majd meg. Szóba került még Vízvárin kívül Tóth Gábor neve, aki jelenleg a budapesti főkapitány bűnügyi helyettese.

Vízvári nem szaladna el a felkérés elől

A BRFK dunai vízirendészetének vezetője cáfolja, hogy fegyelmi eljárás indult volna ellene. Vízvári György elmondta azt is: nem kapott felkérést a budapesti rendőr-főkapitányi posztra. „Nem tudok arról, hogy fegyelmi eljárás folyna ellenem” – mondta a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságát irányító ezredes. Hozzátette: mindössze egy névtelen bejelentésről tud, ami alapján még május 29-én Gergényi Péter akkori főkapitány tényfeltáró elemzést rendelt el a vízirendészet tevékenységéről.

Vízvári György közölte: méltatlannak tartja a személyét érintő híresztelést. Azzal a korábbi sajtóértesüléssel kapcsolatban, miszerint ő lenne a budapesti rendőr-főkapitányi poszt egyik lehetséges várományosa, az ezredes elmondta: nem kapott felkérést a BRFK vezetésére. Arra a kérdésre, igent mondana-e egy esetleges megkeresésre, azt válaszolta: nem futna el a feladat elől.

(Magyar Hírlap, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.