Puccskísérlet Fóton?

A fóti képviselő-testület legutóbbi ülésén fegyelmi vizsgálatot indított Szent-Iványi Géza fideszes polgármester ellen és erre az időre felfüggesztette a munkavégzés alól – közölte Fábry Béla, a város szocialista alpolgármestere. A polgármester szerint politikai játszmáról van szó.

MNO
2007. 06. 28. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület egy tartózkodás mellett 12:4 arányban szavazta meg a vizsgálatot. Az indoklás szerint a polgármester, Szent-Iványi Géza hatodrendű vádlottja egy nagy értékű hűtlen kezelés bűntettének.
Fábry Béla alpolgármester (MSZP) elmondta: az ügy lényege, hogy egy dolgozó a polgármesteri hivatalból való távozásáért cserébe 800 ezer forintot vett fel jogosulatlanul, s ehhez a szabálytalan ügylethez a polgármester is hozzájárult. Ugyancsak felróható neki, hogy több esetben felhatalmazás és ellenjegyzés nélkül írt alá különféle szerződéseket.

A testület most háromtagú fegyelmi bizottságot hoz létre, amely azt vizsgálja, milyen szankciókat hozzon a polgármester ellen. Azt is mérlegelik, hogy bírósági úton kezdeményezze-e a testület a polgármester felmentését – mondta Fábry Béla.

A polgármester szerint már nem ez az első politikai támadás ellene

A város élén kilenc éve álló Szent-Iványi Géza elmondta, hogy esetében egy politikai játszmáról van szó, amelyben a polgármesteri poszt megszerzése a cél. A testületben ugyan többségben vannak a fideszes képviselők, ám közülük hárman rendszeresen a szocialistákkal együtt szavaznak, így billen a javukra a mérleg. Korábban is indult már fegyelmi eljárás ellene, de a bíróság megalapozatlannak találta a vádakat.

Szent-Iványi most is bírósághoz fordul a határozat ellen.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.