Tamás Gábor: A hőség gyümölcsei

MNO
2007. 07. 16. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tamás Gábor: Az orvosi szakhonlapon a szaktudor szaktanácsokkal lát el, mit tegyünk a hőségben. Például együnk sok lédús gyümölcsöt, fejenként naponta legalább egykilónyit, de ellenőrizzük annak származását, mert a mai magyar piacon túlságosan sok olyan áru jelenik meg, amely különböző okokból káros lehet az egészségre.

Vonuljunk hát ki a hűvösből, ballagjunk el a legközelebbi bevásárlóközpontba, álljunk meg a gyümölcsös stand előtt. Szőlő: 399 forint/kg, szárm. hely: Olaszország. Jó, nálunk a szüret még kissé odébb van. Kézben a nektarin, a barack, szárm. hely ugyanaz, pedig ebből már nálunk is terem. Jön a döbbenet: előre csomagolt almát veszünk kézbe. Színre, formára nehezen megkülönböztető a mi jó öreg – a piacon kissé lenézett – jonatánunktól, kilója 250 forint és a származási hely szintén az itáliai termőtájak valamelyike. A dinnyét magyarként kínálják, kár, hogy a konténer oldalán öles betűkkel ez áll, e-mail: [email protected].”

(Népszabadság, 2007. július 16.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.