Tamás Gábor: Az orvosi szakhonlapon a szaktudor szaktanácsokkal lát el, mit tegyünk a hőségben. Például együnk sok lédús gyümölcsöt, fejenként naponta legalább egykilónyit, de ellenőrizzük annak származását, mert a mai magyar piacon túlságosan sok olyan áru jelenik meg, amely különböző okokból káros lehet az egészségre.
Vonuljunk hát ki a hűvösből, ballagjunk el a legközelebbi bevásárlóközpontba, álljunk meg a gyümölcsös stand előtt. Szőlő: 399 forint/kg, szárm. hely: Olaszország. Jó, nálunk a szüret még kissé odébb van. Kézben a nektarin, a barack, szárm. hely ugyanaz, pedig ebből már nálunk is terem. Jön a döbbenet: előre csomagolt almát veszünk kézbe. Színre, formára nehezen megkülönböztető a mi jó öreg – a piacon kissé lenézett – jonatánunktól, kilója 250 forint és a származási hely szintén az itáliai termőtájak valamelyike. A dinnyét magyarként kínálják, kár, hogy a konténer oldalán öles betűkkel ez áll, e-mail: [email protected].”
(Népszabadság, 2007. július 16.)
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba egy embert
