Aggódik a rendőrség Tasnádi Péter kapcsolatai miatt

Tasnádi Péternek a jelenlegi kormány legalább egy tagja ma is a barátja, több, mint gyanús tehát a kormányzat igyekezete az ellopott Tasnádi-dosszié ügyében – hangsúlyozza Demeter Ervin (Fidesz). A Népszava szerint a rendőrség aggódik, hogy valaki nyilvánosságra hozza a bűnöző politikai kapcsolatairól készült dokumentumot.

MNO
2007. 08. 11. 9:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét politikai célokra használja a rendőrséget a kormányzat, amely egy demokratikus jogállamban megengedhetetlen – hangsúlyozza Demeter Ervin (Fidesz), az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja. A képviselő közleményében emlékeztet arra: államtitoknak minősített iratok kerültek ki a Nemzeti Nyomozó Irodától, melyek – sajtóhírek szerint – Tasnádi Péter politikai kapcsolatrendszeréről szólnak. Demeter felhívta a figyelmet arra: Tasnádi legutóbbi interjúiból kiderül, hogy a jelenlegi kormány legalább egy tagja ma is a barátja. Ha ez valóban így van, akkor több, mint gyanús a rendőri vezetés és a kormány buzgó igyekezete az ügy eltussolására – hangsúlyozza.

Az ellenzéki képviselő hozzáteszi: megfenyegették az egész magyar sajtót, hogy ne merjék megismertetni a nyilvánossággal a dokumentumot, miközben a Nemzeti Nyomozó Iroda „lefejezéséről„ keltek lábra hírek, a rendőri szervezeten belül pedig valóságos hajtóvadászat indult a „bűnös” leleplezésére. Jó lenne végre választ kapni arra, miért kapkodnak ilyen eszeveszetten? Miért ilyen idegesek? – teszi fel a kérdést Demeter Ervin.

Aggódik a rendőrség

A Népszava közben szombati számában arról adott hírt, hogy a rendőrség már gyanítja, kinek a közreműködésével kerülhetett a titkos irat egy újságíróhoz a Nemzeti Nyomozó Irodától, de a gyanú még nem kellően megalapozott. A lopás körülményei továbbra sem tisztázottak, de a lap úgy tudja, a papírok több emberhez jutottak el, mint kezdetben gondolták. A rendőrség attól tart, hogy valaki előbb-utóbb nyilvánosságra hozza a dokumentumokat – írja a Népszava.

(MNO, Népszava)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.