Botrány után: távozik Budapest izraeli nagykövete

Távozik posztjáról Dávid Admón, Izrael budapesti nagykövete – erősítette meg érdeklődésünkre a közel-keleti ország missziójának sajtótitkára. A diplomata ellen nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt. Büchler András hangsúlyozta: nem hívták vissza a nagykövetet.

Fürst Ádám
2007. 08. 13. 9:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a korrupciós ügy miatt távozik posztjáról Dávid Admón, hazánk izraeli nagykövete – hangsúlyozta az MNO-nak Büchler András, a nagykövetség sajtótitkára. Hozzátette: a nagykövet rendes megbízatása augusztus végén jár le, Dávid Admon szeptember végén tér vissza Izraelbe.

Ami a korrupciós ügyet illeti – mondta Büchler –, a nagykövetség a sajtóból értesült, hogy Izraelben eljárás folyik a vezető diplomata ellen, de egyelőre ennél több információ nekik sem áll rendelkezésükre.

Büchler nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni azt az értesülést, amely a Népszabadság című napilap hétfői számában jelent meg, és amely szerint Admón nagykövet néhány hete állami pénzen a rezidencián látta vendégül egy barátját az esküvője után. A lap úgy tudja: Admón barátja, egy vállalkozó a Pasaréti téri katolikus templomban esküdött meg, ezt követte a nagykövetségi rendezvény. (A lap olyan izraeli sajtóértesüléseket is idéz, melyek felhánytorgatják Admón állítólagos alulképzettségét, rendezetlen adóügyeit és korábbi, a lapok szerint homályos pénzügyeit.) „Nincs kommentár„ – mondta érdeklődésünkre a sajtótitkár.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.