Staphilococcus okozta a kiskundorozsmai ételmérgezést

Nagy valószínűséggel a staphilococcus aureus nevű baktérium okozta az ételmérgezést Kiskundorozsmán - állapították meg az első laboratóriumi vizsgálatok. A betegek közül egy csecsemőt és három felnőttet kezelnek még kórházban - tájékoztatta az ÁNTSZ Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának járványügyi osztályvezetője hétfőn az MTI-t.

MNO
2007. 08. 27. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kórokozót egy étteremben készült grízes tésztában mutatták ki, melyből pénteken 163 adagot szállítottak ki a Szegedhez tartozó településrészen – mondta Tombácz Zsuzsanna.

A betegek – akik közül többet kórházba szállítottak, másokat a mentők otthonukban láttak el – hasmenésre, hányásra és hasgörcsre panaszkodtak. Hétfőn az egyik kórházba szállított gyereket hazaengedték, így még egy tíz hónapos csecsemőt és három felnőttet kezelnek egészségügyi intézményben – tudatta a szakember. Hozzátette: a többi beteg tünetei már elmúltak.

A szakember korábban a távirati irodának elmondta, az étterem működését a feltárt közegészségügyi hiányosságok, leginkább a kosz miatt felfüggesztették, a konyha nem üzemel. Fertőtlenítőszeres nagytakarítást, festést rendeltek el, amelynek ellenőrzése után főzhetnek csak újra. Ha bebizonyosodik, hogy az ott készült étel okozta a fertőzést, a hatóság büntetést szab ki, de szankcionálják a konyhában tapasztaltakat is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.