Az ügyészség szerint az üzletvezető felelőssége volt, hogy 2004 februárjában ételmérgezés miatt meghalt az egyik vendége – mondta Morvai Attila.
A vádhatóság szerint a férfi családjával, egy öttagú társaságban ünnepelte veje születésnapját 2004. február 28-án egy óbudai vendéglőben. Feleségével csülköt ettek. Már néhány órával az ünneplés után a pár rosszul lett. Másnapra a feleség állapota javult, mivel ő csak belekóstolt az ételbe; a férfihoz azonban mentőt kellett hívni, és két nappal később a kórházban életét vesztette. A toxikológiai vizsgálat organikus mérgező anyagokat mutatott ki a férfi szervezetében, ezért indítottak korábban büntetőeljárást az ügyben.
A nyomozás során megállapították: a nem megfelelően elkészített csülökben elszaporodott egy clostridium nevű baktérium, ami toxint termelt, és ez okozta az ételmérgezést.
T. Zsolt az étterem üzletvezetőjeként az étkeztetési tevékenységre vonatkozó szabályokat, a közegészségügyi, higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat maradéktalanul nem tartotta, nem tartatta be – mondta Morvai Attila. Hozzátette: ezért a bűncselekményért akár öt évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.
Az ételmérgezésben elhunyt legfelsőbb bírósági bíróról szakmai körökben az terjedt el, hogy köztörvényes ügyekben annak idején ő hozta a legtöbb halálos ítéletet.
(stop.hu)
Brüsszelből indították a magyar Zelenszkij-projektet + videó
