Feltűnően sikeres – Kolompár szervezete után is vizsgálódnak

Bajba került egy olyan – közpályázatokon feltűnően sikeres – helyi roma civil szervezet, amelyet az Országos Cigány Önkormányzat régi-új elnökének, Kolompár Orbánnak a neve fémjelez. Lapunk megtudta, mintegy tizenegymillió forintra rúg az a hiányzó összeg, amely miatt az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) bejelentést tett a rendőrségen a Kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezet pályázati pénzfelhasználásával kapcsolatban.

Magyar Nemzet
2007. 09. 20. 22:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információnkat Székely Gabriella, az OFA ügyvezető igazgatója szűkszavúan ugyan, de megerősítette.
Úgy tudjuk, a bejelentés nyomán a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága vizsgálódik, amely szerv a Budapesti Rendőr-főkapitányság mellett régóta nyomoz az Országos Cigány Önkormányzat 2003–2005 közötti pénzfelhasználásával kapcsolatos feljelentések ügyében. Az MSZP-vel szorosan együttműködő, a kormány kampánysegítségét a tavalyi kisebbségi választásokon igénybe vevő OCÖ-elnök kiskunmajsai roma szervezete 1992-ben létesült. Gyakran nyer közpénzeket a romák társadalmi integrációját, illetve munkaerő-piaci helyzetének javítását célzó pályázatokon.
Az ügyről a Petőfi Népe című megyei napilap egyébként úgy tudósított, mintha a kiskunmajsai roma szervezet ügyében sikkasztás gyanújával folyna nyomozás a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Joó István

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.