Sógoré a mélygarázs – Szocialista mutyi Miskolcon

Miskolc szocialista városvezetése titkos paktumokat köt MSZP közeli vállalkozásokkal beruházási, vagyoneladási ügyekben – jelentette ki Szinay Attila, a Fidesz miskolci frakcióvezetője a városi közgyűlés ülése után. Miskolcon az egyik szocialista városatya sógora épített mélygarázst és szerzett meg olcsón egy értékes területet.

Tolcsvai L. László
2007. 09. 20. 18:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ma délelőtti napirend előtti felszólalásában Szinay Attila felhívta Káli Sándor, Miskolc polgármesterének figyelmét, hogy szerinte titkos paktumok során köttetnek nagy értékű üzletek a borsodi megyeszékhely lakosságának rovására. Mint mondta, a Hősök terén 240 autó befogadására alkalmas mélygarázs építését tervezték, s a vélhetően irányított pályáztatás után a Csordás Mihály, MSZP-s városatya sógorának irányításával működő P+R Logistic Kft. és az FK Raszter nevű cég alkotta konzorcium kezdte el, s fejezte be az építkezést. A 240 férőhely helyett végül csak 134 készült el.

A fideszes frakcióvezető véleménye szerint titkolózik a szocialista frakció, az ellenzékkel ugyanis elfelejtették tudatni, hogy a mélygarázs tulajdonjogát 50 évre Csordás Mihály sógoráéknak adták. Ráadásul a Hősök terén maradt még egy 1600 négyzetméternyi ingatlan, amelyet pályáztatás nélkül adtak el 12 ezer forintos négyzetméterenkénti áron a rokoni alapon működő konzorciumnak.

Szinay szerint a kevesebb, mint húszmillió forintért egy miskolci családi házat sem lehet venni, a belvárosban pedig szinte ingyen jutottak hozzá ahhoz a területhez, ahová szállodát terveznek.

Az ellenzék ezek után Csordás lemondását követeli, de Káli Sándor, Miskolc polgármestere kijelentette: egyelőre nem cselekszik, megvárja az Állami Számvevőszék vizsgálatát, majd azt követően dönt a képviselő sorsáról. Csordás Mihály nem kommentálta a történteket, noha elismerte: Hricz Dezső, a P+R Logistic Kft. vezetője valóban a sógora.

Szinay Attila emlékeztetett: a nyáron már figyelmeztették a szocialistákat a visszaélés-gyanús ügyletekre, a kormánypártiak azonban gyáva társaságnak nevezték a miskolci fideszes képviselőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.