Jelenleg nincs tervben Gyurcsány és Szilvásy meghallgatása

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szilvásy György kancelláriaminiszter újbóli tanúkénti meghallgatását a Zuschlag-ügyben a jelenlegi adatok szerint nem tervezi az ügyészség – közölte hétfőn Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes.

MNO
2007. 10. 08. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A büntetőeljárásban jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egyetlen úgynevezett prominens tanúnak a folytatólagos tanúkénti kihallgatása sem látszik szükségesnek” – mondta Szabó Ferenc, a Zuschlag-ügyben nyomozást folytató Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyészhelyettese. A főügyészhelyettes elmondta, hogy a nyomozás a jelenlegi adatok szerint valószínű, hogy november 17-ig befejeződik.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. Kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz „rendeltetésszerű használatával” nem tudnak elszámolni.

A Zuschlag-ügyben Gyurcsány Ferencet, az egykori ifjúsági és sportminisztérium vezetőjét és Szilvásy Györgyöt, a tárca volt közigazgatási államtitkárát tanúként a pályázati rendszer működéséről, a pályázatok elbírálásának valóságos menetéről hallgatták meg. A Bács-Kiskun Megyei Ügyészség kezdeményezésére, az ügy nyolc gyanúsítottja közül, a Szegedi Városi bíróság eddig Zuschlag János, Lados István és Katus Ferenc előzetes letartóztatását rendelte el. Őket jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja az ügyészség.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.