Nincs botrány Gyurcsány nélkül – Zuschlag-ügy, brókerbotrány

Gyurcsány Ferenc neve nem csupán a Zuschlag-ügy kapcsán került előtérbe, korábban ugyanis – még a Medgyessy-kormány idején – a szintén nagy port felverő brókerbotránnyal összefüggésben is felmerült a politikus szerepe.

MNO
2007. 10. 01. 6:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes, egy telefonlehallgatási jegyzőkönyv szerint – amely Kulcsár Attila és Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő Rt. volt vezérigazgatójának a beszélgetését rögzítette – egy bizonyos Gyurcsányitól vártak segítséget. „Most a Gyurcsányival akart beszélni a Bodnár, őt kereste. Hogy mindenképp intézkedjenek, mert szar lehet belőle” – fogalmazott Bitvai. A beszélgetés az Állami Autópálya-kezelő a K&H brókercégénél kezelt pénzével lehetett összefüggésben. Ismeretes, a sztrádamilliárdokat forgatta Kulcsár törvénytelenül.

– Semmi sem támasztja alá, hogy Gyurcsányi egyenlő lenne Gyurcsány Ferenccel, és hogy a sportminiszter bármilyen módon kapcsolatban állt volna Kulcsár Attilával – fogalmazott annak idején az Országgyűlésben Tóth András volt nemzetbiztonsági államtitkár. Szerinte a vonatkozó lehallgatási jegyzőkönyvben arról van szó, hogy két személy arról beszélget, hogy egy harmadik személy felkereshetné Gyurcsányt, akit „olyan jól ismernek, hogy még a nevét sem tudják pontosan”. – Semmi sem támasztja alá, hogy ilyen találkozó létrejött volna – hangsúlyozta Tóth.
A történet érdekessége, hogy a céginformációs adatbázis szerint az ARK Vagyonkezelő Rt. felügyelőbizottsági tagja 2001. május 26. és 2003. május 7. között Gyurcsányi Ferenc volt, akinek az anyja neve (Varga Katalin) és a lakcíme (Budapest, Szemlőhegy utca 42.) is megegyezik a kormányfőével. A névelírás is azt bizonyítja, hogy Gyurcsány nevét sokan eltévesztették. 2004-ben kiszivárgott egy rendőrségi tanúkihallgatási jegyzőkönyv is. Eszerint Jagiellowicz Györgyné, a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus Rt. korábbi vezérigazgatója az Országos Rendőr-főkapitányságon közölte, az Altusnak nem származott kára a brókerrel folytatott ügyletekből. Kiderült az is, hogy Jagiellowicz Györgynéhez maga Gyurcsány Ferenc irányította Kulcsárt Attilát.

Munkatársunktól

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.