Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Az EU vizsgálhatja a dombóvári ügyet

Vizsgálatot indíthat az úgynevezett dél-dunántúli pályázati ügyekben az európai csalás elleni hivatal – tudta meg lapunk. Információink szerint Brüsszel figyelmét felkeltette mind a közpénzek felhasználásának módja, mind a pályázati források önkormányzati pénz segítségével való lehívása. Hamarosan itthon is vizsgálat indulhat, mert az ügyben több dombóvári kistérségi illetőségű magánszemély feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Magyar Nemzet
2007. 12. 22. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Léphet majd az európai csalás elleni hivatal (OLAF) az úgynevezett dél-dunántúli pályázati ügyekben. Mint azt korábban már lapunkban megírtuk, Naszvadi Balázs dombóvári Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő fordult az OLAF-hoz, mert aggályosnak tartott egyes pályázati önerő-igazolásokat.
A városatya korábban lapunknak beszámolt arról, hogy dombóvári közpénzekkel „igazoltak” önerőt uniós és hazai pályázatokhoz egyes dél-dunántúli cégek.

Naszvadi mostani lépéséről tájékoztatta Lóránt Zoltánt, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) főigazgatóját. „Tájékoztatom önt, hogy ma (2007. 10. 29.) bejelentést tettem az OLAF-hoz a korábban már általam jelzett ügyekben. Véleményem szerint a Kapos Innovációs Transzfer Központ Kht. két Nemzeti fejlesztési terv I. részében megjelenő EU-s pályázat esetén Dombóvár önkormányzatának közpénzével (26 millió és 45 millió forint) igazolta le a pályázat benyújtásához szükséges saját erőt” – olvasható többek közt az ÁSZ fórumán.

Borsodi Attila

(Részletek a Magyar Nemzet december 22-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.