118 millió forintot költött a MeH „úgynevezett tanulmányokra”

A Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs államtitkársága a múlt évben 19 „úgynevezett tanulmányt” rendelt meg külső cégektől, s ezekre 118 millió forintot „pocsékolt el” – mondta Balsai István hétfői sajtótájékoztatóján.<br /><br /><a href="/portal/535539" target="_blank">Van itt pénz bőven: 19 tanulmány közel 120 millióért</a>

MNO
2008. 01. 07. 11:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 118 millió forintot költött különféle tanulmányokra 2007-ben; erről Balsai István, a párt országgyűlési képviselője beszélt hétfőn Budapesten.

Egy vasárnap nyilvánosságra került sajtóhír szerint a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs államtitkársága a múlt évben 19 „úgynevezett tanulmányt” rendelt meg külső cégektől, s ezekre 118 millió forintot „pocsékolt el” – mondta Balsai István sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, véget kellene vetni ennek a „kormányzati pocsékolásnak, dőzsölésnek”.

A közbeszerzési törvény 25 millió forintig nem írja elő közbeszerzési pályázat kiírását – mondta, hozzátéve: a legdrágább tanulmányt 30 millió forintért a Tárki Zrt. készítette.

Emlékeztetett: az elmúlt időszakban a tanulmánykészítéssel kapcsolatban a Fidesz három alkalommal is tett fel kérdést a kormány illetékeseinek, sőt, Cser-Palkovics András, a párt szóvivőhelyettese egy ízben a helyszínen próbálta áttekinteni az egyik „megkérdőjelezhető tanulmányt”. Balsai István szavai szerint ennek eredménye csupán az lett, hogy az illetékes helyettes államtitkárnak távoznia kellett.

A képviselő kitért arra is, hogy ismereteik szerint a legutóbbi tanulmányt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök „haverja”, Honti Pál készítette, amelynek címe: Nemzetközi kormányzati kommunikációs eszközök az interneten.

„Jó, nem?” – mondta Balsai István a cím ismertetése után. A Fidesz politikusa szerint kérdés, hogy mi szükség van egy nagy, „több tucat emberből álló kommunikációs államtitkárságra, ahol a kezdő fizetés 900 ezer forint és egymillió forint között van havonta”. Úgy vélte, ezek az emberek a munka kiszervezésével foglalkoznak.

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.