Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nem rúgják ki a sikkasztó szocialistát

Bár sikkasztás miatt első fokon börtönbüntetésre ítélte a bíróság Karakasev Annát, a volt MSZP-s salgótarjáni politikus február végéig mégis kistérségi koordinátor maradhat, vagyis állami tisztséget tölthet be.

Magyar Nemzet
2008. 01. 29. 7:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába ítélte sikkasztás miatt tíz hónap (két évre felfüggesztett) börtönbüntetésre és mellékbüntetésként százezer forint pénzbüntetésre a Salgótarjáni Városi Bíróság Karakasev Anna volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselőt a napokban, a politikus február végéig kistérségi koordinátor maradhat. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) lapunkat arról tájékoztatta, hogy Karakasevet tavaly március 1-jén nevezték ki kistérségi koordinátorrá, határozott idejű munkaszerződése február 28-án szűnik majd meg. A tárca sajtóosztályán azt állították: amikor kistérségi koordinátorrá nevezték ki, Karakasev Anna még nem volt gyanúsítottja büntetőügynek, és a tisztség betöltésének feltétele volt többek között a büntetlen előéletet bizonyító erkölcsi bizonyítvány. Az ügyészség még nem döntötte el, hogy fellebbez-e az ítélet ellen, amely nem jogerős.

A vádirat szerint Karakasev Anna az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata salgótarjáni igazgatójaként 2006 augusztusában 2,5 millió forintot vett ki a házipénztárból, és azt csak fél évvel később, az önkormányzati vizsgálat után tette vissza. A szocialista politikus ellen a Fidesz többségű közgyűlés polgármestere tett feljelentést tavaly márciusban, egy önkormányzati vizsgálat után. Karakasev tavaly februárban lemondott vezetői megbízásáról, majd képviselői mandátumáról, de később az ÖTM kistérségi koordinátorrá nevezte ki.

Pilhál Tamás

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.