időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Sebeők politikai performance-t tart az egészségügyi tárcánál

MNO
2008.02.28. 15:22

<p>Humoros performance-ra készül Sebeők János író-filozófus március 3-án az Egészségügyi Minisztérium előtt. Mint az MNO-nak elmondta, olyan emberek beszámolóit várja majd a „rendelésén”, akik „belebetegedtek az egészségügyi rendszerbe”. </p>

Az embervédelem címszava alatt tart sajátságos, humorral fűszerezett politikai demonstrációt Sebeők János filozófus március 3-án az Egészségügyi Minisztérium épülete előtt. Mint az író-filozófus az MNO-nak elmondta, a tiltakozás beleillik abba a folyamatba, amelyet 1989-ben a párducketreces akció indított útjára. A különbség azonban óriási, mert „akkor a természetvédelem nevében szólaltam fel, most pedig az embervédelem” ügyében kell szót emelnem – fogalmazott Sebeők. Az „emberiség veszélyezteti a természetet, ám a jelenlegi kormány az emberek egészségére van veszéllyel” – tette hozzá.

Sebeők kijelentette, a performance-nak ugyan politikai üzenete van, ám humoros eszközökkel kívánja felhívni a figyelmet az egészségügy problémáira.

A részletekről csak annyit mondott: elhangzik majd egy dal, amelynek „Egészségügyi reform” a címe. Kitelepül az „online nőgyógyászati rendelő” is, amely „rendel” majd délelőtt 11-től egészen 17 óráig. Az író kifejtette: számára a nő az a szimbólum, amely „elesett, kiszolgáltatott, gyakran megalázott”, majd hozzátette, hogy mindenkit vár, akinek panasza van az egészségügyi rendszerrel kapcsolatban. Olyan emberek beszámolóira kíváncsi, akiknek esetleg több száz kilométert kellett utazniuk az ellátásért, valamint azok „történeteit várja, akik belebetegedtek a jelenlegi egészségügyi rendszerbe.”

(MNO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.