időjárás 26°C Ottó 2022. július 2.
logo

Háborús szituációt szült a határunkon a migránshullám

1,7 milliárdos hűtlen kezelés – feljelent a fővárosi Fidesz

MNO
2008.03.16. 10:59

Különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen Schneller Domonkos, a Fidesz fővárosi képviselője; ezt maga a politikus közölte a távirati irodával.

Az ellenzéki politikus elmondta: feljelentése alapja egy dokumentum, amely azt tartalmazza, hogy Veres János pénzügyminiszter a magyar állam képviseletében a kizárólagos magyar állami tulajdonban lévő Ferihegyi Utasterminál-fejlesztő (FUF) Kft.-vel kötött egy megállapodást. A FUF Kft. „ez alapján 8 millió 700 ezer dollárt, azaz több mint 1,7 milliárd forintot utalt át a magyar államnak.”

Ezt az összeget azonban nem a FUF Kft.-nek kellett volna kifizetnie a magyar államnak, hanem a Budapest Airport Zrt.-nek (BA) – tette hozzá. Emlékeztetett rá: a jelenleg német tulajdonban lévő BA tartozott egy kanadai befektetői csoportnak, amit a magyar állam a washingtoni perben kifizetett és ezután ezt a pénzt az államnak a BA-n kellett volna behajtania.

Mint mondta, felmerül a kérdés: „kinek állt érdekében, hogy a magyar adófizetők pénzén végül is 1,7 milliárd forintot egy külföldi cég helyett egy magyar állami cég kifizessen”. Ez nagyon felelőtlen bánásmód az adófizetők pénzével, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen, különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés miatt – mondta.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.