Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Az újpesti Fidesz helyi összefogással mentené meg a szakrendelőt

<p>Határozottan elutasítja az újpesti Fidesz a főváros által kezdeményezett helyi kórház szakrendelésének funckionális privatizációját. Ennek érdekében összefogásra buzdítják az újpestieket. </p>

MNO
2008. 04. 17. 11:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz Újpesti Szervezete határozottan kiáll az újpestiek magas színvonalú egészségügyi ellátása mellett, ezért Együtt Újpestért Összefogást kezdeményez, melynek első célja az újpesti gyermek és felnőtt szakrendelés megmentése, a privatizáció, a kapacitásleépítés és az elköltöztetés megakadályozása – írja csütörtöki közleményében Wintermantel Zsolt. Az fideszes képviselő kommünikéjében emlékeztet arra is, hogy „a Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottsága néhány héttel ezelőtt döntött arról, hogy a jelenleg a Károlyi István Kórház keretein belül működő szakrendelést funkcionálisan privatizálják”.

Wintermantel leszögezte: a szakrendelő privatizációja elfogadhatatlan a Fidesz számára, és mivel úgy látják „a főváros nem képes garantálni az egészségügyi ellátórendszer megfelelő működését”, ennek okán kezdeményezik, hogy „az Újpesti Önkormányzat vegye át a felnőtt és gyermek szakrendelést, ezzel akadályozzuk meg a privatizációt és az ellátás színvonalának romlását. Az átvétel minden anyagi és szakmai feltétele adott Újpesten is”.

A fideszes politikus úgy véli, hogy „az országos politika rossz döntései a mi gyermekeink, időseink szociális biztonságát is fenyegetik, ezért szükség van az újpestiek aktív összefogására”.

A március 9-i szociális népszavazás elsöprő sikere megmutatta, hogyha az emberek összefognak, képesek megvédeni magukat a politika túlkapásaival szemben – írja a közleményben amelyben arra is felhívja a figyelmet, hogy „Újpesten is olyan egyetértés, összefogás jött létre, amilyenre nem volt példa az elmúlt évtizedekben egyetlen szavazás vagy választás alkalmával sem”. Wintermantel kijelenti azt is, hogy az Együtt Újpestért Összefogás nem hivatalos szervezet kíván lenni, hanem egy újfajta, mindenféle kötelezettségtől mentes, szabad közössége azoknak, akik készek összefogni egy-egy fontos helyi ügyben.

A Fidesz Újpesti Szervezete ezért összefogásra kér mindenkit – teszi hozzá az egyéni képviselő, és egyúttal aláírásgyűjtést indít a szakrendelő átvételéért. Megjegyzi: a napokban minden újpestihez, 45 ezer háztartásba juttatják el a szakrendelő átvételére vonatkozó és az összefogásra buzdító üzenetüket „abban bízva, hogy a népszavazás sikeréhez hasonlóan a helyi ügyekben is sikerre vezet közös kiállásunk”.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.