időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Gyalogost sodort el a részeg motoros

MNO
2008.06.13. 10:39

Gyalogost sodort el egy ittas motoros Borsodban, Szuhogy belterületén. A gyalogos könnyebben, a motorkerékpár vezetője súlyosan megsérült – tájékoztatott a rendőrség pénteken.

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a baleset csütörtökön, a késő esti órákban történt, amikor is egy 33 éves helyi férfi ittas állapotban segédmotoros kerékpárral közlekedett Szuhogy belterületén, és későn észlelte az úttesten vele azonos irányban gyalogosan közlekedő 40 éves, ugyancsak helyi lakos nőt. Bár megpróbált fékezni, ennek ellenére elsodorta a gyalogost. Az elsődleges adatok szerint a balesetben a gyalogos könnyebben, míg a motorkerékpár vezetője súlyosan megsérült. A motorkerékpár vezetőjének ellenőrzésekor az alkoholszonda elszíneződött, így a 2008. január 20-tól hatályos jogszabályi rendelkezések alapján a vezetői engedélyét a helyszínen elvette a hatóság – mondta el a szóvivő.

Az alkoholszonda elsődleges adatai, valamint az orvos által vérvételkor észlelt klinikai tünetek alapján a motorkerékpár vezetője közepes alkoholos befolyásoltság alatt állhatott. Az ittasság mértékére vonatkozó orvosi szakvélemény végleges eredménye alapján dől majd el, hogy a balesetet okozó motorossal szemben az edelényi rendőrkapitányság büntető- vagy szabálysértési eljárást folytat-e majd le – mondta Gaskó Balázs. Arról is beszámolt, hogy a megyében bevezetett közúti ellenőrzések során fokozott hangsúlyt kapott az ittas vezetők kiszűrése.

Ez eredményesnek bizonyult, ugyanis az idei év első öt hónapjának adatait figyelembe véve mintegy 20 százalékkal csökkent az alkoholos befolyásoltság alatt előidézett személyi sérüléses balesetek száma. Ez azt jelenti, hogy az eddig eltelt időszakban 43 esetben volt ittasság az okozója személyi sérüléses balesetnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, míg egy évvel korábban 53 ilyen esetet jegyeztek fel.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.