Ágh Péter: „Spájzol” a kormány

A szocialisták már a nehezebb időkre gondolnak, „spájzolnak” – jelentette ki Ágh Péter vasárnap. A fideszes politikus úgy véli, hogy a kormanyszovivo.hu is ebbe a sorba illeszkedik bele.

MNO
2008. 07. 27. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint a kormányzat utóbbi időben megismert egyes kiadásai azt jelzik, a szocialisták már a nehezebb időkre gondolnak, és „spájzolnak”; erről Ágh Péter, a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. A politikus a kormányzat „felesleges kiadásai” között elsőként a kormanyszovivo.hu portálról beszélt. Mint mondta, az e célra elköltött 200 millió forint túlságosan sok pénz, ráadásul már az oldal elkészítése is felvet aggályokat. Ágh Péter szerint ugyanis, azok az információk, amit ez az oldal tartalmaz, megtalálhatóak a Miniszterelnöki Hivatal honlapján, de az MTI megfelelő részlegénél is. Mint Ágh mondta, a kormanyszovivo.hu oldal beszállítói között van Gyurcsány Ferenc egykori üzlettársának cége is, aki egyébként korábban más kormányzati megrendelést is kapott.

A politikus a felesleges kiadások között említette még, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) – állítása szerint – 3,3 milliárd forintot költ kommunikációs kiadásokra, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 600 millió forintot fordít szintén kommunikációra, a kormányzati tevékenység reklámozására, de – véleménye szerint – a tanulmányok elkészítésére kifizetett összegek is feleslegesek. Mint Ágh Péter mondta, ezeket a megbízásokat is a szocialistákhoz közelállók kapták. A politikus név szerint említette Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő fiát, aki „több száz millió forint értékben kapott kommunikációs megbízást”.

Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-nek úgy fogalmazott: azt Ágh Péternek is tudnia kell, hogy a kormánynak nem csak jogszabályokban meghatározott kötelessége, hanem felelőssége is az állampolgárok pontos és korrekt tájékoztatása a kormány döntéseiről. Az embereknek pedig jogos elvárása, hogy értesüljenek a mindennapjaikat érintő intézkedésekről, éppen ezért a lakossági tájékoztatás a kormányzati munka egyik kiemelkedően fontos feladata – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.