Vizsgálják az érettségi csalást Romániában

Sürgősségi vizsgálatot kért az érettségin történt csalások ügyében a Transparency International Románia oktatási minisztériumától és a többi illetékes hatóságtól. Mihaela Suciu, a szaktárca tanácsosa bejelentette: a tanfelügyelőségek révén többek között a korrupcióellenes ügyészséget (DNA), a főügyészség szervezettbűnözés- és terrorizmusellenes ügyosztályát (DIICOT), valamint a főügyészséget is felszólították a vizsgálat elkezdésére.

MNO
2008. 07. 05. 15:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Transparency International a tanárok és diákok által megfogalmazott vádak nyomán kért sürgősségi vizsgálatot az ügyben. Suciu elmondta: idén 247 jelentkezőt zártak ki a vizsgáról csalási kísérlet miatt, ami rekordnak számít az utóbbi években.

Hozzátette: a végleges érettségi eredmények július 9-i közzététele után nyilvánosságra hozzák a szabálysértéseket és az ezekért járó büntetéseket, valamint várják a többi vizsgálódó hatóság jelentését is.

Az érettségi vizsgák eredményeit ma függesztik ki, július 7-én és 8-án lehet majd fellebbezni, a végleges eredményeket pedig 9-én tudják majd meg a diákok.

(transindex.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.