Csontos János: Brókeropera

MNO
2008. 08. 29. 7:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csontos János: A szórásba belekerült ugyan egy volt szocialista fővárosi képviselő, de a jól értesültek sokkal magasabb szintű kapcsolatokról is regéltek. A kormányzati körök egyelőre félig-meddig sikeresen semlegesíteni látszanak azokat a kommunikációs csapdákat, amelyekbe a Tocsik–Szokai-ügy idején még óvatlanul belesétáltak. Akkor választási vereség, kormánybukta lett a vége; azóta viszont jelentősen előbbre hatoltunk már a posztmodern politikacsinálás dzsungelében: ha ezek a mostaniak belebuknak a kormányzásba, nem emiatt buknak bele. Teljes megnyugvásról természetesen szó sem lehet. Azok, akik most esetleg megúszták, korántsem tudhatják, mikor dől ki egy újabb csontváz a szekrényből. Azonkívül a nép feledékenységében sem lehet a végtelenségig bízni, még ha szép újmódi sajtószokás szerint nem is írjuk ki minden áldott nap a címoldalra, hogy ennyi meg annyi napja nem tudjuk: ki a csuda is lehet az a Kulcsár-ügyben kulcsszerepet játszó Gyurcsányi.

(Magyar Nemzet, 2008. augusztus 29.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.