Meghalt a mentőhelikopter pilótája

Nem élte túl a lezuhant mentőhelikopter pilótája a szerencsétlenséget. A főpilótán kívül még egy ember halt meg a balesetben, amely a múlt héten történt Kiskunlacháza és Apajpuszta között. <br /><br /><strong><a href="/portal/576990" target="_blank">• A lezuhant mentőhelikopter hajtóműveit a gyártóhoz szállítják</a></strong>

MNO
2008. 08. 04. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt vasárnap éjjel a múlt hét csütörtökön lezuhant mentőhelikopter vezetője, Hatala János főpilóta – olvasható a helikoptert üzemeltető kht. honlapján. A baleset múlt csütörtökön a Pest megyei Kiskunlacháza és Apajpuszta között történt. A zuhanás következtében egy ember – a mentőápoló – a helyszínen meghalt, hárman megsérültek. Az ügyben vizsgálat indult.

A helikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves, égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának. Túri Péter, a szerencsétlenül járt helikoptert üzemeltető kht. ügyvezető igazgatója szerint mindkét hajtóműve leállhatott a helikopternek, ez okozhatta a balesetet.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője közleményben tudatta: a pilótát az Országos Mentőszolgálat és a Légimentő Kht. saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

(MTI/MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.