Gázolt is a tatai edzőtábor előzetesben lévő vezetője

Vesztegetés gyanújával helyezték előzetes letartóztatásba a tatai edzőtábor vezetőjét, Orbán Istvánt, aki a tatai önkormányzat szocialista frakciójának is tagja. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a büfé, az olimpiai szobor és az egyik épület klimatizálása körül is voltak problémák. Időközben kiderült: Orbán még július közepén elütött egy férfit a táborban.

MNO
2008. 09. 15. 10:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyrendbeli, költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettel gyanúsítják Orbán István szocialista önkormányzati képviselőt, a tatai olimpiai edzőtábor vezetőjét.

A jelenlegi adatok szerint az olimpiai szobor építésekor több vállalkozótól is 250-250 ezer forintot kért Orbán István. Az edzőtábor vezetőjének garanciaérvényesítési joga volt a szoborra. A gyanúsított a vállalkozók kárára akarta érvényesíti ezt a jogot, ha azok nem fizetik ki a negyedmillió forintot. Ugyanakkor az edzőtábor büféjében ingyen fogyaszthattak azok, akiket Orbán István megjelölt, ha ezt az üzemeltető nem vállalta volna, a vezető egy másik céggel köt szerződést. Ezek mellett az A épület klimatizálása körül is voltak visszásságok. A gyanú szerint Orbán felajánlotta a vállalkozónak, hogy ha a saját házába ingyen beszerelik a klímát, akkor a B épület közelgő klimatizálásakor előnyt élvezhetnek.

Gázolt is

Orbán még nyáron, július közepén ütött el egy férfit a tábor területén. A táborvezető helyettese megerősítette a gázolást, de Lázár Ottó azt nem tudta megmondani, hogy az elütött férfit milyen sérülésekkel vitték kórházba, illetve azt sem, hogy az ügyben hol tart a nyomozás. „Az igazgató úr az edzőtábor területén karambolozott, és ezzel tényleg volt egy ilyenfajta sajnálatos baleset. (...) Megsérült a fiatalember, akivel ütközött igazgató úr” – nyilatkozta a Hír Televíziónak Lázár Ottó, a tatai edzőtábor igazgatóhelyettese.

A csütörtöki őrizetbe vétel után az ügyészség indítványozta Orbán István letartóztatását, hiszen az üzletszerű vesztegetés 5-10 éves büntetési tételű, így tartani kellett a szökéstől, elrejtőzéstől. Emellett adatok voltak arra is, hogy a gyanúsított törekedett meghiúsítani a büntetőeljárás sikerét.

(kemma.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.