Az olaszok által is kedvelt olcsó kínai éttermek a madárinfluenza idején vesztették el népszerűségüket, most pedig teljesen kiürültek, főleg, miután az egészséges táplálkozás itáliai mestere, a Slow Food mozgalmat vezető Carlo Petrini felhívást tett. Ebben arra szólította fel az olaszokat, hogy ne menjenek kínai étterembe, a hazai, biztonságos élelmiszereket egyék, és ehhez felhíváshoz a termelők szövetsége is csatlakozott az olasz minőséget hirdetve.
A kínai tejmérgezés Olaszországban is érezteti hatását: a csendőrség élelmiszer-biztonsági csoportja szőnyeg-ellenőrzést indított. Milánótól a szicíliai Palermóig minden városban megkezdődött nem csak a kínai, hanem az összes ázsiai élelmiszerbolt és étterem termékeinek ellenőrzése. Egy nap alatt 7 tonna árut foglaltak le, elsősorban tejet, tejport, joghurtot, kekszet. A hivatalos adatok szerint Olaszországban alig 100 ezer kínai telepedett le, és többségük kereskedelemből él. Az olasz repülőterekre érkező kínai utasok poggyászait is tüzetesen ellenőrzik, és az élelmiszert lefoglalják.
(radio.hu)
A miniszterelnök kivégzésével hergelt Majka + videó
